středa 30. října 2013

Wrenchmonkees A.C



Ještě než se dostaneme k samotnému oblečení, je velmi důležité říci, kdo vlastně Wrenchmnonkees (dále jen WM) jsou. Je to parta chlapíků z dánské Kodaně, kteří jsou dnes již světoznámí díky svým přestavbám různých motocyklů. Pro představu, jak motorky vypadají se určitě podívejte sem. O jejich věhlasu svědčí i třeba to, že stavěli pro značku Yamaha motocykl Monkeefist, který pak Yamaha používala jako show bike na výstavách po celé Evropě. Mimochodem, nyní je Monkeefist k mání.

Before we introduce you this special clothing line we should tell who the Wrenchmonkees (WM) are. They are a bunch of friends from Danish Copenhagen, which are very well known around the world because of their custom motorcycles. You can check on their webpage how the bikes they customized look like. The proof of their popularity is for example the Monkeefist, the special project which WM did for Yamaha. Yamaha was using that bike on all the shows around Europe. BTW: now, it is for sale.



U motocyklu, který staví není ani tak důležitá značka (staví se z něměckých, anglických, japonských i italských motorek) a je také jen na zákazníkovi zda motocykl k přestavbě dodá sám nebo si nechá sehnat od WM.

For the building of custom bike by WM, it is not that important what brand or type it is, it can be build of japanese, german, italian, american or british). It is only up to the customer if he brings the bike for customization or it can be brought by WM. 



Již nějaký čas hoši přemýšleli o oblečení, které by bylo dobré jak pro práci v garáži, zároveň aby se v něm dalo jít i na pivo, ale hlavně aby bylo vhodné pro jízdu na motorce. Takové oblečení v požadované kvalitě WM nikde nenalezli a tak jediným řešením bylo vyrobit si vlastní přesně podle potřeb. Partnerem při výrobě oblečení se jim stala značka KANSAS, což je již po několik generací synonymum pro kvalitní dánské pracovní oblečení. Celá kolekce se nazývá WM A.C Nordic Workwear Lighting Black.

The WM guys were thinking for some time about the clothing which they could use for working in garage, for riding a bike or for hanging out at a bar. It was not really possible to get such clothing so they had to make it by themselves. The good partner for making a clothing line seemed to be KANSAS, traditional danish workwear company. The recent collection is called WM A.C Nordic Workwear Lighting Black.




 U nás máme v nabídce druhou kolekci WM A.C, která se jmenuje Lighting Black a není tudíž asi nic překvapivého, že vše je černé. Při uvedení značky, resp. první kolekce WM A.C se celá parta kamarádů vydal na v průměru 30 let starých motocyklech z Dánska až na španělské hranice. Nebyl to jen test motocyklů a fyzické i psychické odolnosti jezdců, ale právě také oblečení, kteří měli chlapci na sobě. Video je třídílné, první část můžete shlédnou přímo zde.

Now, we stock the second collection of WM A.C called Lighting Black. Ii is no surprise that everything is black. When introducing the brand, the WM guys made a trip from Denmark down to the Spanish border. It was a real test of endurance of all the crew and their sometimes over 30 years old bikes. But it was undoubtedly a test of the clothing they had. There are three parts of this movie available, here you can have a look on the first part.



Během našich dvou návštěv v Kodani přímo v Garáži Wrenchmonkees i setkání v Berlíně jsme se utvrdili, že tihle chlápci jsou nesmírně řemeslně zdatní, mají svůj nepopiratelný styl a navíc jsou velmi vtipnými a zábavnými společníky. To je pro nás velké plus a také proto toto oblečení nabízíme i my. Ale je samozřejmé, že na prvním místě je u toho oblečení praktičnost a také aby vydrželo co nejdéle i s hrubším zacházením, což se okolo motorek očekává. Mimochodem, The Garage je skvělé místo, kde se kromě stavby motorek odehrává i jedinečná akce s názvem Iron&Denim, kam se, dá řící, pravidelně vracíme.

After two trips to The Garage of Wrenchmonkees we can say that is hard to beat the style and skills these guys have. And it is impossible to beat their helpfulness and hospitality they offer to their friends. These small but for us very important things helped us to decide about having WM A.C in our store. It is obvious that their garments are very functional, made-to-last, quite simple and decent (just like their bikes). This is exactly something you expect from your new clothing for riding. BTW: The Garage is absolutely amazing place where you can be also during the famous event called Iron&Denim. Yes, we will come back, soon..




Výběr z kolekce Wrenchmonkees najdete ZDE, popř. v našem kamenném obchodě.
Our selection of WM A.C Nordic Clothing you can find HERE or in our Concept Qubus x Denim Heads.



















1 komentář: