pondělí 25. listopadu 2013

Momotaro - news November 2013



Několikrát do roka doplňujeme vyprodané Momotaro džíny a další kousky. Samozřejmě, všechno od Momotaro je poměrně drahé, ale vyšší cena je pouze obrazem neuvěřitelně vysoké kvality. O tom se přesvědčuje stále více zákazníků, z čehož samozřejmě máme radost a umožňuje nám to vybírat další nové skvosty z nabídky těchto precizních Japonců. O pozadí značky si můžete přečíst třeba ZDE nebo přímo na stránkách Momotaro. Typický vývoj džín Momotaro jsme popisovali třeba TADY.


A few times a year we restock sold Momotaro jeans and tops. Yes, the price level is quite high but we are sure that it is only because of incredible quality level. More and more satisfied customers come back demanding another Momotaro piece. Obviously that make us happy (and proud at the same time) and allows us to bring something new from those denim artisans based in Okayama. More info about the brand you can find for example on our blog or directly on Momotaro pages. A lifecycle of Momotaro jeans you can check e.g.: HERE.



Nový typ džín máme pouze jeden a to 0205SP, což je zbrusu nový střih pro sérii Going To Battle (ano, to jsou ty s pruhy na zadní kapse). Japonci střih ozačují Slim Fit Straight. Vzhledem k tomu, jak je Momotaro zaměřené spíše do minulosti, nemůžete očekávat opravdový Slim Fit. Pro ten je potřeba obrátit svou pozornost spíše na sesterskou značku Japan Blue, která je cíleně od leckdy limitujících tradic odpoutána. Brzy se objeví i v eshopu.

There is only one really new type of jeans we have and that is 0205SP. It is a new silhouette in a famous Going-To-Battle label. 0205SP is a middle rise, slim straight cut with all the typical Momotaro GTB signs. We do not see it like a real slim fit because Momotaro is very vintage oriented. If you want to find real slim fir then you have to have a look on the Japan Blue collection. Japan Blue is not bond with the heritage on purpose. Soon on webstore too.


Úplnou novinkou jsou pak chinos 0302SP. Jedná se opět o přírustek do řady Going To Battle, ovšem použitým materiálem není denim, ale chino. V tomto případě se zove West Point Salvage materiál, který je asi hodně pevný a odolný, ale zároveň je na omak měkký a neuvěřitelně příjemný. Pruhy na zadní kapsy jsou u GTB kalhot samozřejmostí, selvage proužek je stříbrný a vytváří zajímavý kontrast s khaki materiálem. I další detaily zůstavají stejné jako u klasických džín z tohoto labelu: skrytý selvage proužek na kapsičce na mince, skryté nýty zpevňující zadní kapsy, vzadu nášivka z ovčí kůže atd. Ale střih je také nový: nahoře spíše širší, pohodlný pře stehna, ale zužuje se pře kolena až směrem dolů. Je těžké najít na porovnání něco od jiné značky.



A big surprise for us (and hopefully for you too) is 0302SP. Again, as you can probably suggest because of "SP" letters, it is a part of Going-To-Battle label. The real surprise is the fabric because it is not a denim as usual but a chino. In this case, they call it West Point Salvage and it seems to be very durable but on the other had it feels very soft. The stripes are obviously on the back pocket and also the other details are the same like on all GTB jeans: hidden selvage inside of the coin pocket, hidden back pocket rivets, sheep skin patch etc. But also the cut is new: a bit roomier in upper part with tapering down. It is hard to compare these chinos with anything else on the market.




Chambray košile Momotaro jsou v naší nabídce také poměrně dlouho a tak jsme naskladnili pár oblíbených typů plus jeden zajímavý navíc. Co jsme ale nikdy neměli je např. triko s dlouhým rukávem, které na první pohled vypadá jako obyčejné námořnické triko. Na pohled druhý ale zjišťujeme, že pruhy nejsou pravidelné a jsou založeny na designu Going To Battle. I materiál zde použitý je vyjímečný: Zimbabwe bavlna, která díky svým extra dlouhým vláknům patří k nejlepším na světě.



We sell Momotaro chambray shirts for some time already so we had to restock them too (and we added one special shirt to our offer). But we have never had long-sleeve tee-shirt which looks almost like a sailor shirt. But when you look again then you will see that the stripes are not so regular as they should be on a breton shirt. The are based on the Going-To-Battle design. Also fabric used is exceptional: Zimbabwe cotton with long staples is really one of the best you can get.







Přesně jako ochranu proti chladnému počasí, které teď venku panuje, máme čestvě v obchodě mikinu s kapucí vyrobenou ze zvláštního materiálu, kterému se přezdívá díky jeho struktuře "waffle". Díky takovéto struktuře má mikina nejen dobré izolační vlastnosti, ale je i velmi příjemná na omak. Má poměrně úzký střih, takže se dá předpokládat, že časem se během nošení přizpůsobí postavě svého majitele. Vzhledem k tomu, že je to výrobek Momotaro, tak tomu po zkušenostech s jejich džínami věříme. I tato mikina má na rukávě slavné "válečné barvy" Going-To-Battle.

It can be used (not only) like a great layering piece during cold fall and winter months but this thermal hoodie can be used all the year. The fabric is (who could expect that?) a very special one. Thanks to its structure it called waffle it is very light, comfortable and soft. It is quite slim fit over the arms and body but we are sure that it will adapt the shape of the body of a new owner. Because we have tested that a couple of times with Momotaro jeans, we trust this statement. And yes, you will not miss the Going-To-Battle stripes.



Veškeré zboží je limitované dodaným množstvím. Pokud máte pocit, že chybí velikost, kterou nutně potřebujete, napište nám: info@denimheads.cz . Díky!

We have all the garments in limited quantity. If you have a feeling that you really need your size of anything we do not have at the moment, please let us know: info@denimheads.cz. Thanks!
    

Žádné komentáře:

Okomentovat