pondělí 24. března 2014

The Heritage Post - MAGAZIN FÜR DIE FRAU – NR. 1



The Heritage Post - časopis jediný svého druhu nabízíme již od jeho 3.čísla. Aktuální osmé vydání máme stále skladem, stejně jako tři předchozí čísla. Všechna ostatní jsou vyprodána i u vydavatele. (a to i předposlední vydání, tj. číslo 7, které my stále máme). O filozofii a celkovém zaměření tohoto magazínu jsme psali třeba zde na našem blogu. Na našem blogu jsme zmiňovali i čísla 5 a 6. Dalším již jsme nevěnovali žádný prostor.

The Heritage Post - one-of-a-kind magazine. We started to offer THP from the third issue and the last 3 issues we have still on stock, of course including the last one (No.8) from January. BTW: the publisher has no stock of issue No.7 which we still have. About the philosophy of the magazine we have written here.



Od zákazníků slyšíme samou chválu, což nás těší, ale přecejen by se našly dvě výtky. První z nich je ta, že je časopis německy a nikoliv anglicky. To poměrně úzce souvisí s vydavatelem, který sídlí ve svém obchodě a studiu v Düsseldorfu a primárním úkolem pro ně bylo přinést na trh časopis, který je v němčině. Byly tu nějaké snahy o anglickou verzi, ale v dohledné době asi bohužel nic takového jen tak nebude. Výtka druhá byla, že je to časopis pro muže. Ženy, které k nám do obchodu přicházely byly ba až rozhořčeny, že nic tak dobrého pro ně nevychází. Tyto výtky tým kolem Uwe van Afferdena vyslyšel a je na světě první číslo The Heritage Post pro dámy (MAGAZIN FÜR DIE FRAU).

We had always good responses from our customers concerning this unique magazine which we appreciated. But there were two things some customers pointed out. First, the magazine is completely in German, not in English. Well, the publisher is German and main focus for them is the German market, there is no other magazine like that. There were some rumours according the English version, but for the time being it is not happening. The second thing was that the ladies coming to our store were always complaining that there is no magazine like that for ladies on the market. Uwe Van Afferden and his crew probably heard this one and there goes the very first issue of The Heritage Post for ladies (MAGAZIN FÜR DIE FRAU).



Formát i grafická úprava jsou stejné (proč také měnit něco co funguje), zachovány je jakýsi vnitřní řád magazínu. Ovšem s lehkými změnami. Místo Rugged Guys jsou zde The Heritage Women, místo silného sporťáku se zde popisuje VW Karmann Ghia, silniční nebo závodní kola jsou nahrazeny koly, na kterých se dá odvézt nejen nákup ale i potomek. A např. místo dýmek, skotské whisky a ostrých nožů se zde řeší spíše parfémy, pečení chleba nebo litinové hrnce. Vše je doplněno kuchařskými recepty, opět je zde znát rozdíl v cílové skupině: místo fláku masa na grill nebo kuřete na pivě je to spíše pečený chřest nebo citronóvý cheessecake. To ovšem není na škodu a doporučujeme tímto nejen dámám tento časopis otevřít.

Koupit můžete TADY nebo si osobně prohlédnout do našeho Concept Qubus x Denim Heads. A proč si přitom nedat šálek italské kávy nebo sklenici bavorského piva?

The format and graphic layout are the same (why to change anything what works well), the same is also the "inner system" of the magazine. With minor changes. Instead of Rugged Guys now we have The Heritage Women, instead of manly car (you name it) there is an article about VW Karmann Ghia.  Race bicycles are replaced by the bikes you can use for transporting not only shopping but also children. The pipes, Scotch whisky and sharp knives switched to perfumes, baking bread or jewellery. And yes, there is a couple of recipes but baked asparagus or lemon cheesecake are more important than rib-eye steak. But is it not bad, we would say that it is better than great. We would recommend this magazine not only to the ladies but to anyone! 

Buy it HERE or stop by in our Concept Qubus x Denim Heads. You can have a look while sipping espresso or drinking one of the beers of our amazing ever-changing selection.


Nigel Cabourn x Armor Lux



S bretaňskými Armor Lux spolupracujeme již dlouho. Jejich variace proužkatých triček a svetrů i jejich námořnické kabáty jsou velmi oblíbené, kvalita materiálů i zpracovaní je velmi vysoká a střihy klasické. Nyní, na jaře, jsme pro Vás připravili něco speciálního. Armor Lux spojil své síly s famózním britským navrhářem Nigelem Cabournem.

We can say that we have been working with Armor Lux for a long time. The reason is simple: their Breton shirts, striped knits or pea costs are very popular, the quality of fabrics is great and the cuts are quite classic. This spring we have something more, something very special. The very first time there is a collaboration between Armor Lux and famous british designer Nigel Cabourn.



Pro všechny komu toto jméno nic neříká máme pár informací. Nigel Cabourn je chlapík z anglického Newcastle, který se pohybuje ve světě módy již více než 40 let. Ovšem jeho vlastní pojetí slova "móda" je poněkud odlišné od běžného chápání tohoto slova. Není totiž ovlivněn žádnými splašenými trendy, ale spíše je veden svou dlouholetou vášní pro vintage oblečení, dobové materiály atd. Tato vášeň a smysl pro detail je vidět na většině jeho produkce.

Nigel Cabourn has worked in the fashion industry for over forty years, but his clothing has little in common with most people’s concept of the word ‘fashion’. He is influenced not by trends but a longstanding passion for vintage clothing, fabric and details. These elements have formed the basis for much of his output and continue to be a vital part of his collection today.  

Inner pocket


Má jednu z největších sbírek vintage oblečení na světě, která nyní čítá přes 4000 kusů, což je opravdu obrovské číslo. Tato sbírka je pro něj a pro jeho tým nevyčerpatelným zdrojem inspirace při návrhu oblečení, které je postaveno na nejlepších materiálech, ale zároveň opravdu obsahuje množství propracovaných detailů, které se v dnešní době moc nevidí. Vhledem k tomu, že stále sídlí v severní Anglii, kde počasí umí být pěkně vlezlé, věnuje se velmi často i outdoorovému oblečení (viz např.  Cameraman Jacket nebo pro extrémní zimu třeba Everest Parka - to jsou dnes již klasické kusy z kolekcí Nigela Cabourna).

Nigel Cabourn has a great collection of vintage clothing which now numbers over 4000 pieces which is of course for him and his crew the main inspiration for designing new collections. His garments are based on the best available materials, but there are always lots of details which you don't see much on today's garments. Nigel Cabourn is still located in Newcastle in northern England. The weather is not the best during the year thus there is a strong focus on outdoor garments (we can see that there are a couple of really classic items: Everest Parka or Cameraman Jacket).



Bonneterie d'Armor byla založena roku 1938 švýcarsko-německým imigrantem Walterem Hubacherem. Začal vyrábět kvalitní spodní prádlo a také slavné bretaňská pruhovaná trika pod značkou Armor Lux. Armor Lux má nyní 3 továrny ve Francii, 650 zaměstnanců a více než 70 let zkušeností s výrobou kvalitního oblečení. Od samotného začátku je Armor Lux a její produkty přirozenou součástí bretaňského životního stylu.

The Bonneterie d'Armor was founded in 1938 by Swiss-German businessman and engineer Walter Hubacher. He started with creating a production of high quality underwear and Breton striped shirts under the brand "Armor Lux". Today Bonneterie d'Armor includes three production facilities in France, 650 employees and more than 70 years of experience in high quality wear. Armor Lux has always been a company committed to sustainable development and has thus been deeply involved in the local life of the beautiful region of Brittany. 

First girl in our crew. Never says no.


Prvotní myšlenka spolupráce vznikla na historicky cenné půdě starého letiště Tempelhof v Berlíně během veletrhu Bread&Butter, který se tam odehrává dvakrát ročně. Krátce poté se již domluvila nějaká pravidla a vznikly dva parádní kousky: dámský svršek inspirovaný rybařskou halenou a pánské triko s knoflíky u krku, která pravděpodobně nosil i Váš děda. Použitý materiálem je zde dvouvrstvá tkanina ze 100% bavlny vyrobená na starých tkalcovských strojích, které Armor Lux vlastní a stále používá.

The initial idea of collaborating came on historical ground at the old airport of Tempelhof in Berlin during the Bread&Butter Show! Shortly after this meeting the flags were set and out came two beautiful pieces: a lady’s top based on an old fishermen’s smock and a henley neck shirt like grandpa used to wear it. The fabric used is a highly twisted two-ply circular knit out of 100% Cotton made on those old roundknit machines that Armor lux still uses!




Pánské triko, kterému se říká Henley (díky typu límečku) máme ve dvou barevných provedeních, klasické tmavé námořní modré anebo v barvě Hena v kombinaci se světlou přírodní barvou. Typ trika Henley se tak nazývá podle původních dresů veslařů v anglickém Henley-On-Thames. Nezvykle dlouhý pás s knoflíky usnadňuje přístup do vnitřní kapsičky, na rukávech je zapínání obvyklé spíše u košil a na obou bocích rozparky (opět řešené tak, jak se tomu dělávalo dříve). A to jsou právě ty detaily, kterými je Nigel Cabourn proslulý.

The Grandad shirt that we could call Henley (thanks to the type of collar) we have in two color variations: classic dark navy or Henna, always with combination with natural color stripes. The name Henley comes from the past when the rowers in English town Henley-on-Thames used to dress these shirts. Unusually long placket helps to access to the inner pocket. There are single-button cuffs which we normally see more on the shirts and there also vented hems (traditional hems, but feature two cuts to each corner, a ‘la Ralph Lauren). Yes, these are those details which Nigel Cabourn brought to the table.



Dámské triko vychází z tradičního rybářského úboru (tzv. smock), který je ovšem střihem upraven pro dámy. Specifický je límec a způsob, jakým je vyřešeno šněrovaní u krku nás přesvědčilo o tom, že tyto trika musíme v obchodě mít. A to i přesto, že se věnujeme téměř výhradně pánskému oblečení. Tohle je opravdu nadčasový kousek z neobyčejného materiálu. Opět nabízíme v námořní modré či Hena.

Ladie's shirt is inspired by traditional fisherman's smock but the fit is updated for ladies' bodies. Quite unusual is the collar and the way how to tie the closures at the neck adds a new twist to this traditional garment. Those are the reasons why we have it in our store even though we are clearly focused on menswear here at Denim Heads. This is a timeless piece made of exceptional fabric! Again, we can offer this shirt in dark navy or henna colour.







neděle 16. března 2014

Indigofera news Spring 2014



Indigofera je jednou z našich stěžejních a také velmi oblíbených značek. Kromě dobrých střihů je vše postaveno na výjmečných materiálech. Vzhledem k tomu, že celým názvem se tito Švédi jmeují Indigofera Prima Jeans, pověnujme se nejdříve denimu. Kdysi jsme o Indigofera psali ZDE.

Handip fabric after 20 months (http://denimheads.blogspot.cz/2012/01/fashion-monday-912012.html)
One of our core brands which we also love personally is Indigofera. The fits of their garments are really good ones but the even more important aspects is the fabric they used. The whole name of the brand is Indigofera Prima Jeans so it is quite logical that we start with denim.

Hairy Bastard: Greyblue. Fabric No.44.

V nabíce zůstává pár oblíbených typů (famózní Fabric No.9, "chlupatý" Greyblue, nafialovělý Handip nebo loni uvedený Gunpowder Black) a přibývá denim s jménem Ashbury. Ashbury je denim utkaný v USA, a kde jinde než v Cone Mills. 14,5 uncí a plná barva zajišťují pěkné kontrastní opotřebení. K mání ve dvou nejoblíbenějších typech: Clint a Ray. Máme také džínovou bundu Grant, která je z Ashbury vyrobena. Materiál je navíc tzv. Rinsed, což je v podstatě obdoba prvního vyprání. Bunda je pak velmi příjemná na omak a vypadá velmi dobře.

Heavily rinsed Ashbury


There are different denim fabrics used on Indigofera jeans and we have them: unbeatable japanese Fabric No.9, "hairy bastard" Greyblue, red casted Handip and from last year we have also Gunpowder Black. This time we added Ashbury denim. It is woven in USA, in famous Cone Mills. 14,5 oz and full bodied colour will guarantee high contrast fading.  We have two styles where Asbury denim is used: Ray and Clint. There is also Grant jacket made out of Ashbury but it heavily rinsed version. Very soft feel and nice look.

Detail look on the coin-pocket of Ray Ashbury


Zbrusu novým materiálem je také Black Hickory Stripe, což jak moudří vědí je typ látky charakteristické svými pruhy. pruhy nejsou vytvořeny barvením, ale právě speciálním vzorem tkaní. Použití tohoto materiálu sahá někam do 18.století (někteří tvrdí, že je ještě starší) a z počátku byly oděvy ušité z Hickory určeny těžce pracujícím nejchudším vrstvám. Svou vazbou je podobný denimu, ale obarvená a neobarvená vlákna jsou poskládána tak, aby vytvořily na látce pruhy. Každopádně i nyní je to velmi pevný materiál, který je však příjemný i na omak. Black Hickory Stripe je 11,5 uncový materiál na zakázku utkaný v Japonsku a mámě z něj kalhoty pracovního střihu Bob, vestu Floyd, košili-bundu Fargo a také slavnou Indigofera zástěru na večerní grilování i do dílny: Apron Black Hickory Stripe.

A beautiful character of this fabric


Brand new fabric is also Black Hickory Stripe, which is obviously striped fabric but stripes are not drawn but there is a special way of weaving this fabric. The Hickory fabric is quite similar to denim, but the dyed and un-dyed threads are woven in the mentioned striped pattern. It was used a long time ago (18th century) for clothing of the poor hard-working people. Hickory is very durable fabric but with quite soft touch. In this case it is 11,5 oz fabric custom made for Indigofera in Japan. We have on stock now Bob work trousers, Floyd vest, a compromise between a jacket and a shirt Fargo and also famous Apron which you can use for work in garage but also for a grill parties. Very stylish.

Apron Black Hickory, Apron Fabric No.9 on stock too.


Neméně skvělý je materiál použitý např. na trika Cleveland. Tento materiál je utkán ze směsi bavlny a konopí a kromě toho, že je materiál příjemný, je také velmi odolný a některé trika mají na světle težko popsatelnou barvu. Stále máme (a stále budeme mít) skladem několik trik s krátkým i dlouhým rukávem, s pruhy i bez nich.

There is a nice fabric with Cleveland tees but also other details..


Another amazing fabric which Indigofera uses is a blend of cotton and hemp. It is also quite nice to touch and also durable. On some teeshirts we have you can hardly describe the colour. We have (and we will have) plenty of teeshirts short-sleeved or long-sleeved, with or without stripes.



Úplnou novinkou je pak materiál použitý u dvou triček a raglánu. Jedná se o Supima bavlnu, což je zkratka SUperior PIMA. Supima je nezisková organizace pěstitelů specifického typu bavlny: americké Pima. Pima je jedna z nejlepších druhů bavlny na světě. Díky extrémně dlouhým vláknům jsou výrobky ze Supima bavlny velmi měkké a mají svůj specifický lesk. Vlákna jsou až o 45% pevnější než "obyčejná" bavlna. Vlákna Supima jsou také schopná lépe absorbovat barvu a také jí déle udržet. To znamená, že trika z tohoto exkluzivního materiálu vypadají velmi dobře i po dlouhém používání.



For this collection there is a new cotton fabric use for some teeshirts and one raglan. It is Supima cotton which stands for SUperior PIMA. Supima is a is the promotional organization of the American Pima cotton growers. The staple length of Supima is 35% longer than regular cottons. This increases softness and luster. Fewer fiber ends are exposed, minimizing the effects of abrasion resulting in less pilling. Supima is up to 45% stronger than regular cottons. This makes Supima products extraordinarily resilient. Even lighter-weight Supima fabrics are incredibly durable, without compromising drape and comfort. Supima absorbs and retains color better than regular cottons. This means that Supima products retain their brilliance over many years of use. (information from supima.com server).






pátek 14. března 2014

Crook : časopis (nejenom) pro skejťáky



Potěšující fakt, že tištěná média stále žijí a ne skomírají, potvrzuje nejnověji první číslo magazínu Crook. Tématicky pestrá směsice s důrazem na oldskoolový přístup v skateboardingu, dokumentární foto, grafickou poezii i hudbu dává přesah především tam, kde tuší čtenářský potenciál mladších, ale o to víc DIY orientovaných lidí. Crook je tiskovina vzniklá z potu a nadšení tvůrců.



Od první stránky máte pocit spiklenectví. Revoluce, dynamika, posun… všechny tyto atributy se prolínají na dvaosmdesáti stránkách na křídovém papíře s vyšší gramáží. Punk může být mrtvý, ale nadšení z jízdy nedokáže nic přebít. Právě tento vklad magu v A5 formátu brnká na strunu všech, kdo mají rádi svist větru ve vlasech – jedno jestli jsi prkýnkář, cyklista, motorkář anebo běžec. Až archetypálně strohá architektura tiskoviny připomíná zlatou éru samizdatu.




V novince zaujme hned několik zajímavých osobností, ať už v roli fotografů, či dopisovatelů. Nejznámějším je fotograf světového formátu Sergej Vutuc, jehož syrová černobílá fota výrazně vyměřují rytmus celého Crooku. O hudbě zajímavě, s nadhledem i poutavostí píše Jan Tomáš, mj. kytarista Tomáš Palucha. Jakub Jarolím poutavě reportuje o skate scéně na Bali. Profil Štěpána Adámka podtrhává výjimečnost právě narozeného fénoménu.



Crook dává šanci nezkresleně zachytit atmosféru při stavbě skateparku v malé obci na východě Slovenska v Margecanech. Dost možná nejamatérštější, o to víc však působivá reportáž je stejným dílem čtenářsky strhující i autentická. Dalším velmi dobrým článkem je profil bubenické osobnosti jménem Mario Rubalcaba. Průřez jeho kariérou ukazuje, že pracovitost není zapomenutou hodnotou, ale spíš demonstrací životní vitality. První číslo Crooku proto řadíme na čestné místo mezi ostatní české pokusy o zasvěcení do subkulturních kontextů podobně jako OKOLO, Pedal Project anebo Komfort Mag. Rozhodně doporučuji!



~Oskar Švarc~