pondělí 21. února 2011

Momotaro Jeans by Japan Blue - kolekce podzim/zima 2011

Logo, japonský patriotismus v praxi

Jedná se bezesporu o abiciózní projekt, který by měl dostat na trh japonský denim za přijatelnější cenu, než na kterou jsou nastaveny ceny Momotaro jeans. 

Zmatek v názvech je trošku zavádějící. Zkusím vše přivést na pravou míru. Stránky jsou přeložené do angličtiny jen zčásti. Zbytek je v japonštině.

Japan Blue je velká skupina, která zastřešuje všechny níže zmíněné subjekty.

Momotaro je vrcholem v nabídce skupiny Japan Blue a je špičkou ve světovém měřítku. O Momotaro jsme již psali např. zde

Japan Blue Jeans - o tom bych rád pohovořil v tomto článku, tedy viz níže. Jedná se však o džíny, které by za přijatelnější cenu měly přinášet stále vysokou, japonskou kvalitu. Materiál i výroba jsou japonské.

Pod skupinu Japan Blue spadají i další společnosti jako např. Collect, což je výrobce materiálu (denimu), jak pro vlastní skupinu Japan Blue, tak pro světové výrobce džín.

Kolekce podzim/zima 2011 je pro Japan Blue Jeans premiérou. Takže na co se můžeme těšit?

Střihy jsou poměrně konvenční, v podstatě jen dva: Tight Straight a Skinny. Jak názvy napovídají, jedná se o střihy úzké, moderní a tím se odlišují od džín Momotaro, které se přece jen vyznačují tradičnímy tvary. Co je na Japan Blue tedy tak zajímavé? Je to denim, materiál, ze kterého je kolekce vyrobena.

První dva modely jsou JB0101 a JB0701. Liší se od sebe střihem: JB0101 je Skinny střih s nízkým pasem a zužujícími se nohavicemi, JB0701 je o trošu širší, s vyšším pasem a rovným střihem.

JB0101 a JB0701: rozdíl výšky pasu je poměrně markantní
JB0701 - vyšší sed, rovný střih
JB0101 - nízký sed, zužující se nohavice

     Co se týče materiálu, tak pro tyto modely se jedná o Selvadge denim, 14,8 uncí, bavlna původem z USA. Na pohled i na omak působí velmi robustně, ale zároveň i příjemně.



Selvadge pro Japan Blue Jeans
Sotva viditelný selvadge detail na kapsičce

Na následujících fotografiích jsou detaily, které jsou společné pro všechny modely Japan Blue.

Originální "Hanko" design na vnitřní straně kapsy
Bílá kůže a parádní logo
Modrá barva stehů je poznávacím znakem Japan Blue
Knoflíky Japan Blue, na zipy se nehraje
Japonské reklamní slogany jsou prostě nekompromisní

Dalším kouskem v kolekci je typ JB0102, což Skinny střih (tentýž jako JB0101 - viz výše). Materiálem je 13,5 uncový denim, bavlna původem ze Zimbabwe. Originální je tím, že není tkaný s bílými vlákny jako obvykle denim bývá, ale je vyroben kombinací tradičních modrých a ČERNÝCH vláken. Výsledkem je velmi tmavý denim (barva označovaná jako Deep Blue Denim), u kterého sem velmi zvědav, jakým způsobem bude vypadat po pár měsících nošení.

Myslím, že v dnešní době barva nevídaná



Ten kontrast prostě vypadá dobře

Na kapsách samozřejmě žádné ornamenty nejsou. A nebudou.

Džíny jsou zevitř černé. V kontrastu s modrou, oranžovou a tmavě modrou.

Poslední novinkou této kolekce je JB0703. Jedná se o střih Tight Straight (jako JB0701), 14 uncí, bavlna původem ze Zimbabwe. Denim je obarven unikátním indigem, stejným jako "za starých časů". Jedná se o tradiční Japan Blue barvu. Denim má jakýsi zelenavý nádech a taktéž vypadá velmi neobvykle. Na omak je znát i nezaměnitelná kvalita bavlny ze Zimbabwe s velmi dlouhými vlákny.

I na fotce působí ta barva jako z 50. nebo 60.let

Do zelena tónovaný denim s oranžovými nitěmi vypadá klasicky



Zleva: Vintage selvadge denim (JB0701, JB0101), Deep Blue denim (JB0102) a Japan Blue denim (JB0703).

Pro doplnění ještě popíšu dva modely Momotaro, které se budou pohybovat na stejné cenové úrovni jako výše zmíněné modely. Jedná se o 0700SP (Tight Straight) a 0100SP (Skinny Straight). Střihy jsou stejné jako u Japan Blue džín, co je tedy jiné? Materiál je 14,8 uncí Vintage selvadge denim, také stejný jako u JB0701 a JB0101, ale džíny mají navíc typické znaky Momotaro série Going to Battle. Více napoví fotografie.

Knoflíky Momotaro Rampuya

Selvadge je stejný jako u Japan Blue JB0701 a JB0101

Selvadge detail na kapsičce a nýtky Momotaro

Růžový steh narozdíl od modrého použitého u Japan Blue

Nikoliv bílá, ale přírodní barva kůže

Visačka jako u ostatních modelů Momotaro Going to Battle.

Válečné pruhy, znamení Going to Battle
Veškeré tyto modely si můžete zakoupit pravděpodobně od září buď v eshopu nebo kamenném krámu, který pro Vás bude otevřen počátkem dubna. Maloobchodní cena byla stanovena na cca 4000,- Kč, což není málo, ale za džíny vyrobené v Japonsku a z japonského denimu je to cena přijatelná.

1 komentář: