pondělí 1. srpna 2011

Sunpocket Original


Koncem 70. let vznikl ve Francii, přesněji řečeno ve francouzských Alpách styl brýlí nazývaný Sunpocket. Jednalo se v té době o model brýlí, který totálně ovládl nejdříve svahy Alp, ale posléze se rozšířil i do přímořských letovisek, nejen ve Francii. V polovině 80.let značka zaniká.

Zlatá doba


Jen díky náhodnému nalezení starých brýlí Sunpocket na horské chatě v Trysil v Norsku, vznikl nápad tuto značku oživit. To se stalo v roce 2009. Nyní, v roce 2011, se díky Švédům, kteří značku koupili, znovu vyrábí tyto módní, velmi praktické a zároveň nepříliš drahé sluneční brýle.

Vallée Blanche, Chamonix, duben 1983


Jejich největší devizou je kromě vzhledu, který samozřejmě připomíná zlatá osmdesátá, možnost brýle složit a dát do tvrdého pouzdra, které se prodává spolu s brýlemi.

žádné ostry hrany, takže kapsy to nepotrhá


Využití je nasnadě. Snad jen málokdo si bere sebou na kopec do kapsy RayBany, popř. jiné značkové brýle. Riziko pádu a následného zničení drahých, křehkých brýlí je prostě na horách při jízdě na lyžích či snowboardu vysoké. Sunpocket tento problem řeší. Brýle ve složeném stavu a uložené v pouzdře jsou menší než krabička cigaret a tvrdý plast obalu je připraven brýle uchránit i v případě pádu.

Brýle jsou vhodné i na procházku s děvčaty.


Dalším důvodem pro nákup brýlí by mohla být podvečerní procházka po městě, která se může protáhnou do nočních hodin. Co pak s křehkými, neskladnými brýlemi? Opět je Sunpocket celkem dobré a bezpečné řešení.



Brýle se vyrábí ve stejné továrně jako před 30 lety, na sympatickém ostrově Mauricius. Jsou nyní poměrně populární hlavně mezi skandinávskými lyžaři a surfaři, ale proč tuto legendu nerozšířit i v Čechách. Více informací a fotografií např. zde.

Lépe složit nelze


Jsou vyráběny ve dvou stylech, Sunpocket Sport a Sunpocket II v mnoha barevných kombinacích. Samozřejmostí je 100% UV filtr. Skla brýlí jsou tmavší v horní, ale i ve spodní části. Tím se tlumí nejen sluneční světlo shora, ale i odraz slunečních paprsků od sněhu, popř. mořské hladiny.



Brýle se dají koupit ve světě např. v síti Urban Outfitters, v USA v Opening Ceremony v New Yorku a Los Angeles. Ale pak také v našem obchodě Qubus x Denim Heads v Rámové ulici č.3 v centru Prahy a brzy také v eshopu Denim Heads.


Nebo na jízdu na kole.


Sunpocket from Sunpocket on Vimeo.

Žádné komentáře:

Okomentovat