pátek 25. listopadu 2011

Momotaro shirts



Momotaro je jednou z mála značek na trhu, která má (v rámci koncernu Japan Blue) i vlastní výrobu denimu nebo dokonce společnost, která je zaměřená pouze na tradiční barvení látek indigem (Rampuya). Sídlí v Kojimě, v prefekturě Okayma  v Japonsku. O různých částech uskupení Japan Blue jsme psali zřeba zde.


Jedná se o velmi exkluzivní, ale také drahé výrobky. Po celém světě je značka Momotaro oceňována jako výrobce, který má veškeré detaily a výrobní postupy dotažené do nejmenšího detailu. Od barvení bavlněných vláken přes tkaní na tradičních tkalcovských stavech a šití, až po seprání jednotlivých kusů. Všechny postupy jsou původní a snad se dá v tomto případě mluvit o umění, podpořeném řemeslnou dokonalostí.




Nyní máme již skladem opět různé velikosti Momotaro džín všech tří základních stylů. Velkou novinou je ale nabídka košil, které ve velmi omezeném množství nyní prodáváme v Concept Store Qubus x Denim Heads v Rámové 3, Praha 1, popř. v eshopu Denim Heads. Mimo Japonsko se prodávají jen v několika velmi málo specializovaných obchodech. Kromě košil máme i čepici klasických tvarů, která je určena pro japonský trh, ale získali jsme i pár kusů pro nás.




Kromě klasické džísky Double Pocket Jacket (střih podobný Levi's typ II), kterou již v nabídce máme déle, jsou nové nyní 4 typa košil. Jako vždy u takovýchto věcí vypadá vše nejlépe naživo když si můžete zblízka prohlédnout a zároveň osahat či vyzkoušet.

Zde jsou:


Momotaro MS033, 5oz Selvage Chambray Work Shirt





Momotaro SJ091, 5oz Selvage Chambray Work Shirt SP Paint








Žádné komentáře:

Okomentovat