pátek 11. března 2011

Qwstion bags



Každý člověk v dnešní době u sebe neustále nosí spoustu věcí. Když jde do práce, nese si notebook, dokumenty, svačinu nebo fotoaparát. Když jde hrát fotbal nebo tenis, nese si vybavení, ručník atd. Když cestuje na víkend, veze si oblečení, boty, nějakou tu kosmetiku. Když letí na třídenní schůzku do Paříže, New Yorku nebo Bruntálu, veze si oblek, košile nebo také džíny, trička, ponožky, prádlo.

Na cestu kamkoliv. Kamkoliv!


Každý člověk tedy využívá nějaké zavazadlo. Potřeby a také cenové relace za zavazadla mohou být velmi různorodé. Věci se dají dát do igelitky, do batohu z tržnice, do hliníkového kufru, ale také to kožené tašky od Louise Vuittona. Zavazadlo musí být bezpečné pro Váš notebook, pohodlné pro jízdu na kole přes centrum, ale občas musí i trochu vypadat, když zrovna jedete do Londýna nebo Bruntálu. U těchto tašek já osobně vítám, že ale nevypadají nijak draze nebo snad dokonce pompézně.

Obyčejný batoh. Jen na první pohled

Společnost Qwstion byla založena v roce 2006 ve švýcarském Curychu s cílem vytvořit tašky odpovídající požadavkům moderního světa. Dle zakladatelů se jedná o kompromis mezi klasickou sportovní taškou a elegantním zavazadlem, ovšem bez "módních" kreací či nějakých podobných pitomostí.

Taška je jako žena. Zvenčí musí vypadat dobře a uvnitř být...sofistikovaná

Zkrátka každá Qwstion taška dobře vypadá, je poctivě vyrobená a je vychytaná do posledního detailu. Všechny tašky jsou vyrobené z plátna potaženého TPU (termoplastický polyurethan). Takto odolný materiál zajistí nejen voděodolnost, ale měl by také umožnit opotřebení časem, které tak rádi vytváříme na svých džínách. Veškeré spojovací karabiny jsou kovové (žádný plast), kapsy jsou tam, kde mají být atd.

Jsem již pár měsíců majitelem tašky Office Bag a proto mohu přinést zevrubnější popis právě tohoto typu. Jinak je portfolio poměrně široké a předpokládám, že se každým rokem bude trocho rozšiřovat. Materiál je popsaný výše, v mém provedení je to barva Midnight Blue, já bych to nazval méně poeticky Šedomodrá.

Office Bag Midnight Blue


Office Bag má jednu vnitřní část chráněnou neoprenem kam ukládám svůj 15" Macbook, vejde se i 17". Popruh přes rameno je vyroben (nejen u tohoto modelu) z bezpečnostního automobilového pásu, což je zajisté materiál velmi, velmi odolný. Popruh je odepíntelný pro případ, že z vnější kapsy vyndáte dva popruhy a z tašky je rázem batoh. Tyto popruhy pocházejí z výstroje švýcarských parašutistů. Karabiny i  všeschna oka jsou samozrřejmě kovové.

Popruhy ven, jinak v kapse zavřené zipem


Vnitřní prostor je rozdělen do velkého množství různých kapes na zip i bez, takže zmatek typu dámská kabelka, kdy jsou všechny věci na jedné hromadě nehrozí. Jsou zde i kapsy na dokumenty nebo poutka  na pera a tužky.

Vnější kapsy na klíče nebo pas nebo cokoliv dalšího, co musí být po ruce jsou také praktické.

Držadlo je kožené, takže patrně vydrží dlouholeté používaní taktéž. Součástí tašky je i malá taštička na drobnosti, vyrobená ze stejného materiálu.

Taška je to tedy nadmíru praktická a myslím, že je důkazem věci, která je dotažená do posledního detailu, přesně tak, jak se od švýcarských nápadů očekává.

Jsem s ní spokojen a doufám, že ještě dlouho budu.

Svět tašek Qwstion

V prodeji již brzy na eshopu Denim Heads.

Spousta kapes, zipů a detailů

Přezka kovová, plast nefunguje

Napis Qwstion i na nýtku na zipu, pěkný detail

I poptuhy na batoh mají kovovou přezku






5 komentářů:

  1. Petr Anderle hodlá v případě potvrzení této odvážné domněnky sepsat téma o prapůvodu první džínoviny v některém z dalších svazků edice Do nitra Askiburgionu, která se už deset let zabývá povětšinou původní německou historií Jeseníků a jejich okolí.

    OdpovědětVymazat
  2. no to pak vrátí Bruntál tak kam patří, na pupek světa, že?

    OdpovědětVymazat