pátek 30. září 2011

Café cowboy

Existuje jedna sorta lidí, u kterých se téměř stoprocentně setkáte s kvalitním denimem. Ano, jsou to minimálně od dob Marlona Brando ve filmu Wild One (česky Divoch) motorkáři. Teď tedy nemluvíme o "motorkářích", kteří si kupují stroje jen ze snobských či nebo podobně pitomých důvodů.

Dobrá nadčasová unirma pro dobré hochy

Mluvím tady o motorkářích, kteří pro své stroje žijí. Není náhodou, že ve světě existují i módní značky (v nejlepším slova smyslu), které jsou založeny na přímočarém motorkářském životním stylu. Jmenujme alespoň Iron Heart se svými extrémními denimy a třeba belgičtí Eat Dust. I legendy Deus Motorcycles mají už nějaký pátek svou módní linku. Jejich stránky i blogy stojí za shlédnutí. Všem je totiž společné, to co i my máme rádi: kvalitu, nadčasový design a taková poctivost, která čiší z každého stehu.



Ovšem pravým důvodem tohoto příspěvku nejsou tyto dnes již slavné značky, ale nefalšovaný nadšenec Dustin Kott. Tento Američan žijící v LA totiž přestavuje staré (dnes již klasické) japonské motocykly na styl podobný anglickým sportovním strojům z dávné minulosti. Ano, jedná se i u nás známý styl Café racer. Několik firem jako např. Ducati nebo Triumph i nyní těží z tohoto nadčasového stylu motocyklů. Nejlépe asi napoví obrázky co to takový Café Racer je.

V jednoduchosti je síla (i krása)

Tahle motorka se přece musí líbit i holkám

Jedná se o motocykl, který přišel o všechny díly, které nejsou absolutně nutné pro ježdění na takovém stroji. Jízda je pak čistá radost. O důvodech stavby takových skvostů i o ježdění na nich, o tom všem mluví Dustin Kott ve videu níže.


Cafe cowboy from benedict campbell on Vimeo.

Žádné komentáře:

Okomentovat