úterý 4. října 2011

Red Wing v Praze


My v Denim Heads mámě opět o důvod k radosti více. A stejně tak, doufáme, i Vy. Podařila se nám totiž jedinečná dohoda s legendární značkou Red Wing.
Jeden z mnoha nejoblíbenějších modelů Red Wing

Společnost Red Wing začala své boty vyrábět v době, kdy ještě všichni jezdili do práce na koních. Od té doby se samozřejmě změnilo mnoho, avšak základní čtyři elementy filosofie Red Wing zůstávájí stále stejné: kvalita, dokonalé řemeslné zpracování, trvalá hodnota a pohodlí.

Zakladatel Red Wing Shoes Charles Beckman

O těchto věcech nás může snadno přesvědčit nejen solidní vzhled a vůně kvalitní kůže, ale i třeba fakt, že boty Red Wing se vyrábí mj. ve stále stejné továrně ve městě Red Wing v Minnesotě, USA a to již od roku 1905.


Slavná Plant 1. Odtud vozily povozy zboží na vlak

Jedná se o boty tak dobré, že se jim zde na blogu budeme věnovat často, odhadem jednou týdně a nahlédneme do historie, do procesu zpracování kůže i samotné výroby. Tyto procesy nejsou nijak automatizované a v továrně není vyjímkou, že někteří zaměstnanci tvrdí, že ve stejné továrně (někdy i na stejných postech) pracovali jejich otcové a dědové.

Už tenkrát chlapi věděli co je pro jejich nohy dobré

Zkrátka se jedná o výjimečné boty, které se však vyrábí ve škále, ve které si každý najde svého favorita.
Začínáme s několika základními typy, ale výběr se jistě do budoucna rozšíří. Mimochodem, jde o první zboží Made in USA v našem obchodě Qubus x Denim Heads. Nyní také v e-shopu Denim Heads.

Ruční práce, to se cení. Možná stále více v dnešní době

Žádné komentáře:

Okomentovat