pondělí 19. září 2011

Káva v Qubus x Denim Heads

Jak jsme již několikrát upozorňovali, náš obchod není zaměřen na rychlý, supermarketový způsob prodeje. U nás je vše jinak. Můžete si v klidu zboží vyzkoušet, osahat a dostane se Vám zajímavé vysvětlení proč tyto a ne jiné značky. Proč jsou zajímavé, jakou mají historii a kam se svou filosofií dále směřují.



Tento, doufáme pro Vás užitečně strávený čas, Vám ještě můžeme zpříjemnit nabídkou vybraných piv (to je jiná kapitola), ale také šálkem výborné kávy.

Káva je samozřejmě jedním z nejoblíbenějších nápojů světa (podobně jako džíny nejoblíbenější oblečení), suroviny na její výrobu musí být pečlivě vybrány a zpracovány (podobně jako džíny) a nakonec i příprava samotného nápoje vyžaduje správné postupy, aby vynikly aroma i chuť. A koneckonců s džínama můžete dělat co chcete, ale vypadat nejlépe budou při "správných postupech".



Káva je v přiměřeném množství zdravá. Prý je přiměřené množství 3 šálky denně, ale myslím, že ve Středomoří a obzvláště v Itálii se toto množství překračuje snad i několikanásobně. Známy jsou stimulační účinky kofeinu na krevní oběh i mozek, ale má vliv i na trávení díky podpoře tvorby žaludečních šťáv atd.

Každopádně v našem obchodě Qubus x Denim Heads můžete ochutnat nefalšovanou sicislskou kávu. Každý Ital je patriot a kařdý z nich tvrdí, že nejlepší italská kuchyň je z jeho části Itálie. Je jedno jestli je z Milána, Toskánska nebo z Janova. Hned ve druhé větě však neopomene zmínit, že sicilská kuchyně je vlastně ještě trošku lepší. Totéž se dá očekávat i od kávy sicilských mistrů.


U nás můžete kávu připravíme do Cross Cupu od Maxima Velčovského a díky krásným kávovarům Grimac od společnosti Sicily (čti Si-či-lý) je příprava šálku kávy dílem okamžiku.



Žádné komentáře:

Okomentovat