pátek 23. listopadu 2012

Qwstion news November 2012




Tašky a batohy švýcarské značky Qwstion patří dlohodobě mezi stálice v naší nabídce. Tašky mají jednoduchý čistý design a použité materiály (automobilové pásy použité na popruhy by opravdu měly vydržet vše, že?) i zpracovaní je výborné. Co je však na Qwstion asi nejlepší je to, jakým způsobem jsou tašky vymyšlené do nejmenších detailů. Od rozmístění a velikosti různých kapes a kapsiček, přes použití jednduchých kovových karabin až po široké možnosti jejich nošení.



Typickým příkladem je Weekender, který je skutečným bestellerem nejen u nás. Taška se dá nosit v ruce, přes rameno, ale také jako batoh. To, že to není věc zbytečná, můžeme potvrdit z vlastní zkušenosti. Weekender je poměrně velký (objem 33 litrů) a pokud do něj naskládáte laptop, oblečení, boty a pár knih, může se pěkně pronést. Možnost předělat ho na batoh je pak vítána. Standartní barvy (Washed Black a Washed Grey) jsme opět doplnili o vyprodanou neobvyklou barvu Red Wine.

Pochromované doplňky jsou u Red Wine verze černé.


Neméně praktickou taškou je Tote Bag, i když ten je spíše určena pro každodenní využití ve městě. I ten nabízí několik možností jak ho nosit. Měnit barvu je samozřejmě osvěžující pro celý sortiment, ale ještě zajímavější jsou pak modely nové, byť některé vychází ze starších, již osvědčených typů. 

Tote Bag Dark Navy je také součástí aktuální kolekce.



Shopper je v podstatě zjednodušený (ale také maličko odlehčený) Tote Bag. Jak název napovídá, je vhodný na každodenní nákupy, ale nejen to. Je to jednoduchá taška, která se dá pomocí patentované technologie Simplestrap dát na záda jako batoh a odjet s případným nákladem i na kole. Navíc má nahoře malou praktickou kapsičku na iPhone (nebo samozřejmě i jiný telefon). Shopper je zatím k mání pouze v šedé (Washed Grey) barvě.

Oproti Tote Bagu je jinak vyřešena horní část a také chybí vnější kapsa a postranní zip



Spolupráce mezi různými značkami jsou nyní velmi populární a Qwstion samozřejmě nemůže zůstat stranou. V limitované edici s EuropaType vznikl QWSTION x EuropaTypeSimple Shopper Wintergreen.

Very Simple Shopper.


Vzniku takovéto spolupráce předcházela myšlenka, že tašky Qwstion by měly oslovit své zákazníky svou kvalitou a vzhledem a že to jediné zaškatulkování, které tašky Qwstion potřebují. Proto tedy vyšly s teorií „anti-loga“. Na rozdíl od ostatních značek, u kterých je logo tvořeno nějakou kombinací písmen a symbolů, mají tyto tašky v logu pouze jméno jako takové: QWSTION. Pro takový logotyp bylo hledání vhodného fontu velmi důležité. Zjistilo se, že nejlépe vyhovuje variace Sans Serif fontu, zvané EUROPA. Tvůrce fontu, společnost EuropaType se sídlem v Curychu a Londýně, je vedena grafickým designérem Fabianem Leuenbergerem. Má, stejně jako Qwstion, velmi podobný přístup k práci: neustálé zlepšování a vytváření věcí, které jsou svým stylem opravdu nadčasové.

Patentky o stranách tašky podložené kůží samozřejmě vydrží déle než bez ní.
Výsledkem spolupráce je speciální edice QWSTION x EuropaType Simple Shopper ve specifické barvě Wintegreen s hnědými popruhy. Vnitřek tašky je pomalován unikátním designem právě od Fabiana Leuenbergera.

Aby majitel této tašky náhodou nezapomněl jak EuropaType vypadá, tak je tam font ve více řezech.
O fontu EuropaType se dozvíte více na www.europatype.com.
O dalších projektech Fabiana se můžete dočíst na jeho stánkách www.fabianleuenberger.com.


Žádné komentáře:

Okomentovat