pondělí 12. listopadu 2012

Midori - diáře 2013

Kožené diáře japonské společnosti Midori jsou kromě Japonska poměrně oblíbené po celé Evropě a nejinak je tomu u nás. Psát do takového zapisníku je přecejen něco jiného než si poznámky nebo nápady psát do telefonu nebo iCalu. Více o Midori jsme psali třeba zde.

Traveler's Notebook Brown. K dispozici je i v černé barvě.


Nabídka náplní do Traveler's Notebooků (TN) i jejich menší verze Passport Size je poměrně široká a každý si pak svůj diář vybaví dle svých potřeb a nálad.




Někteří uživatelé Midori kalendář jako takový buď vůbec nepoužívají, popř. na některé projekty používají tzv. free kalendáře, kdy se pak diář používá jen např. po dobu trvání projektu. 

Japonský návod na použití Free Diary. Alles klar!



Velmi žádanou nápní je samozřejmě kalendář, který v Midori vyrábí ve dvou verzích, po týdnech (Weekly) a po měsících (Monthly). Týdenní verze je rozdělena z praktických důvodů na dvě části po 6 měsících. Součástí balení list s malými nálepkami, ozačujícími různé aktivity jako cestování letadlem, důležitou večeři, koncert oblíbené kapely nebo i cyklovýlet za město. Právě tyto drobnosti (dle našeho názoru) povyšují diáře Midori na něco víc než obyčejný zápisník. Nyní jsme připraveni na rok 2013. Ve všech směrech, resp.formátech.

Jeden rok, dva typy (týdenní, měsíční), oba formáty. 

Samolepky z kapesní (Passport Size) verze diáře.

Bez zajímavosti není ani opotřebení, které je viditelné po nějakém čase na kožených deskách diáře. Nabízí se zde paralela s džínami. Když jsou úplně nové, vypadají prostě stejně jako ty, které visí v obchodě hned vedle, ale již po pár týdnech džíny (i desky diáře Midori) ukazují jisté známky opotřebení a stávají se tak unikátním, personifikovaným předmětem denní potřeby. A to máme rádi.

Na to, že jej používám denně vypadá ještě dost zachovale.



2 komentáře:

  1. O Midori Traveler's Notebooks jsem se poprve dozvedel asi pred tydnem. Protoze (skoro) vsechno, co souvisi se psanim a zapisovanim mne zajima, vygooglil jsem, ke sve nemale radosti, tohoto jedineho prodejce v CR.
    Netrvalo dlouho a poridil jsem si tento notebook jak v cerne, tak zahy i v hnede barve. .... a zasobicku ruznych nahradnich vlozek.
    Bez prehaneni mohu rici, ze do niceho sikovnejsiho jsem nikdy nepsal. Daval jsem vzdy prednost spise vetsim notesum formatu A4. Nektere jsem si nechaval podle vlastniho navrhu zhotovovat u skvelych kniharu v Uvalech. Psat do vetsiho notesu vsak vyzaduje urcity komfort, ktery nebyl k disposici vzdy, kdyz byla chut, nebo potreba neco zapsat.
    S Midori Traveler's je to uplne jine. Diky svym rozmerum se vejde pohodlne do kapsy kabatu ci saka a je tedy stale po ruce. Staci jen sahnout do kapsy a je mozno zapisovat, poznamenavat a crtat v jakekoli situaci.
    Papir je velice kvalitni a s plnicim perem si rozumi excelentne.
    Pridanou hodnotou k jeho universalnosti je i japonsky jednoducha estetika a elegance.
    Zdenek

    OdpovědětVymazat