pátek 8. března 2013

Music Friday 8.3.2013 - La Otracina




Deset let pobytu na poli psychedelického, chvílema až progrockového šílenství dělá z tříčlenného souboru výjimečné těleso. Za brilantní souhrou hledejte především matematicky přesného bubeníka (a zakladatele) AdamaKrineye (mj. Nebula), jehož bubenické eskapády nutí Bonhama levitovat v rakvi. Za jeho najazzlým zpěvem se vrší mystické textové metafory a vliv zapomenutých obskurních artrockových formací 70. let, ale například i seattleského skvostu VoodooGearshift.





Zatímco na předchozích deskách/EP's/singlech The Risk Of Gravitation, Tonal Ellipse Of The One, Blood Moon Riders, Beyond The Smoke, Reality Has Got To Die, Space Metal vol. 1 a Skyblazer se virtuozita členů třpitila nezřídka na desetiminutových plochách, s posledním ípíčkem The Aquarian Wind došlo k zlomu. Klasická i studiová sestava (doplněná o basáka Briana Murpheye a kytaristu Alana Rigoletta) se víc semkla a výtvořila pětipísňový komplet bez hluchého místa. Vyhrávky jsou střídmé, melodie čitelnější a co je podstatné, i lépe zapamatovatelné.




To podstatné ale je, že LaOtracina funguje naživo jako velepřesvědčivý hudební generátor, jehož vystoupení jsou uhrančivá až povznášející především v menších klubech formátu 007 Strahov. A právě tam měli 19. března vystoupit společně s italskou squadrou PaterNambrot
Pod záštitou TJ Praha! Bohužel, koncert se nekoná!!



-Job-


Žádné komentáře:

Okomentovat