pondělí 22. dubna 2013

Midori STAR Edition




Již zhruba rok a půl nabízíme jako jediní u nás (a jak s oblibou říkáme, v naší části Evropy) kožené diáře a další pěkné věci od jponského výrobce Midori. Historie firmy sahá až někam do roku 1950, o čemž jsme psali třeba tady. Právě letos ale slaví Midori 5-leté výročí od doby, kdy přivedly na trh Midori Traveler's Notebook Passport Size.

We offer already over one and a half year the leather notebooks and accessories from the japanese brand Midori. We are very proud that we are the only store in "our" part of Europe. A history of Midori  started circa 1950. There is a nice article about Midori on our blog. This year they celebrate at Midori 5 years anniversary of Traveler's Notebook Passport Size.



Toto malé výročí u Midori oslavili spoluprací s partnerem vcelku neobyklým: "STAR" Ferry Company, Ltd. je totiž lodním přepravcem v oblasti Hong Kongu.

This small anniversary is celebrated with a collaboration with unusual partner: "STAR" Ferry Company, Ltd., ferry operator in Hong Kong Area.



Hong Kong je sám o osobě místem, kde to prostě tepe. Jedná se o oblast, která je zahuštěna obyvateli i na asijské poměry více než je obvyklé. Na ploše lehce přes 1000 km2 žije více než 7 milionu obyvatel. I přes ukončení "vlády" Britů a převzetí Hong Kongu Číňany je Hong Kong místem s obrovským finančním obratem. Místní měna, hongkongský dolar je 8.nejobchodovatelnější měnou na světě.

Hong Kong is a very busy place. In this area (slightly bigger than1000 m2), there are 7 millions people living. Even without the Britons, Hong Kong is still very important financial centre with quite liberal economical rules. Local currency is the 8th most traded currency in the world.



V této oblasti panoval čilý dopravní ruch odjakživa, zejména po moři. Svojí důležitost měl trajekt Star Ferry, který pendloval mezi ostrovem Hong Kong a Kowloonem. I přes to, že nyní spojuje obě místa tunel a metro, má i nyní trajekt smysl nejen jako turistická atrakce. Trajekty společnosti Star přepraví denně více než 70 tisíc lidí! A že projížďka tímto trajektem je bezesporu zajímavá hovoří fakt, že je zahrnuta v “Top 10 Most Exciting Ferry Rides” podle cestovatelské společnosti Society of American Travel Writers (“SATW”). Více o trajektu třeba na Wikipedii nebo domovských stránkách trajektů.


There was always a big traffic, especially on the sea. Star Ferry was very important then, even today it is not only tourist attraction, the ferry is used by more than 70 thousands customers every day. It is quite chepa alternative to a tunnel and metro for the same connection. Star ferry ride is mentioned in “Top 10 Most Exciting Ferry Rides” according to Society of American Travel Writers. More info you can find on Wikipedia or the Star Ferry webpage.



Pro nás je však zajímavý fakt, že ve Midori vyprodukovali řadu zápisníků a doplňků právě ve spolupráci se Star Ferry Company. A to vše k oslavě pátého výročí uvedení Traveler's Notebooku v malé velikosti Passport size na trh. Všechny položky ve Star edici jsou vyrobeny ve velmi omezeneém množství a jsme rádi, že se nám podařilo mít je i v naší nabídce.


What is more important to us is the fact that there is a special edition of notebooks made in collaboration with Star Ferry Company. A mentioned above, for the 5th anniversary of bringing Passport Size Notebook to the market. All the items in Star Edition are limited so we are quite happy that we can offer them.



Základem je samozřejmě notes Passport Size, ale kožený obal je nyní v parádní barvě Camel převázaný zelenou gumičkou. Zelená je totiž barvou Star Ferry. Sešit s čisými listy má také zelené desky a obsahuje několik stran o historii Star Ferry, mapku oblasti a pár černobílých fotografii z let minulých. Součástí balení je lístek na trajekt platný do konce roku 2013. A to je výzva!


The core of the collection is certainly Passport Size Notebook. The difference is that Midori uses for this edition beautiful Camel color leather cover with a green elastic band. Green is the color od Star Ferry and green are also the covers of the inserted blank sheets paper. There are a couple of pages with informations about the history of Star Ferry, a map of the area and some black & white pictures of the past years. There is also a ticket to Star Ferry included. Valid till the end of 2013. What a challenge!



Bylo vyrobeno také pero Brass Pen, jak jinak než v zelené barvě.


There is also limited Brass Pen, obviously in green color.



Další doplňky jsou velmi originální. Jedná se o stylově laděné mosazné záložky pro zápisníky, lepící páska s motivy letitých vstupenek na trajekt, razítko Star Ferrysamolepky v designu vstupenek na trajekt, popř. mosazné plakety nebo přívěšek ve tvaru záchranného kruhu. Co by člověk bez všech těchto doplňků počal, že?


All the other items in a collection are very original. They are Brass plate bookmarksmasking tapeStar Ferry stampstickersBrass plate Charm or a copy of Life Buoy. Actually, everything you can't live without..
















1 komentář: