sobota 23. února 2013

Music Friday 22.2.2013 - HEPA/TITUS - Follow Me LP

Velmi nehezký název Žloutenka poznamenal vznik experimentální kapely Kevina Rutmanise (ex-Cows, ex-Melvins, ex-Tomahawk), jehož první samostatný projekt dostal kontury až v roce 2010 ku příležitosti společného singlu s HaloOf Flies v limitované sedmipalcové edici 100 ks na AmRepu. V té době už byla ke stažení osmipísničková nahrávka v MP3, které předznamenala čtyřkazetový (!) komplet The Giving Brain Vol. 1 z předloňského roku. Zatímco posluchačská obec jak zhypnotizována prosazuje nadvládu vinylu, Kevin předsudky vůči typům formátu netrpí. Stejně netradičně chápe avantgardu na pomezí elektroniky a klasického analogového hluku, jak je patrné z úvodu, a vlastně i celého klipu 204th Street Gang...




Návaznost na tvorbu domovských (dodnes nedoceněných) Cows potvrzují sureálné texty, nebo spíše koláže promíchané s deklamovanými texty. Dalším poznávacím znakem jsou intra u všech devíti nahrávek na limitované rudě vinylové dvousetkusové, ručně číslované edici. Dvanáctipalec vyšel v sobotu 26. ledna 2013. Kdo by byl pomyslel, že label, který formálně ukončil činnost na sklonku roku 1998 bude vydávat o patnáct let později takové skvosty? Obal má na svědomí samozřejmě sám pan vydavatel a art director Tom Hazelmayer.



Kevinovi, jak se zdá, se ještě po čtvrtstoletí aktivního muzikantství zdaleka nezprotivilo ani živé hraní. Na podzim Hepa/Titus zahrál jako support před Melvins Lite (které mimochodem uvidíme 3. května 2013 v Matrixu) v Las Vegas a Los Angeles. Zatím se nejedná o žádné větší akce, ale kdo ví? Pokud to půjde šílenému basákovi a spol. stejně dobře jako v klubu Hollywood Forever, je možné, že se dočká i evropské publikum. V tuzemsku by jistě chladným nezůstalo hned několik promotérských kolektivů, na to dám krk.




-Job-



Žádné komentáře:

Okomentovat