sobota 23. února 2013

Jízda na velbloudí vlně - Camel Ride


Protože máme opravdu rádi přírodní materiály, snažíme se nacházet zajímavé věci z nejrůznějších částí světa. Ať se jedná o denim, kůži nebo vlnu. Novinkou v naší nabídce jsou nyní vesty a ponožky z velbloudí vlny

 We love all the kinds of natural fabrics: denim (obviously), cotton in general, leather and wool. We keep trying to chase for a new stuff from anywhere in the world. The newest addition in our portfolio are vests and socks made of Bactrian camel wool.


Vesty od značky MUNKH jsou vyráběny v Mongolsku  ze 100% vlny dvouhrbých mongolských velbloudů, což je velmi unikátní země původu a neméně jedinečný materiál. K dispozici máme i dětské velikosti (110-116 cm, 122-128 cm, 134-140 cm a 146-152 cm)!

MUNKH Vests are produced in Mongolia from 100% of Bactrian camel wool. This is a special fabric and the origin is maybe even more special. There are also kids' sizes available (110-116 cm, 122-128 cm, 134-140 cm a 146-152 cm)!



Velbloudí vlna má úžasné vlastnosti a je proto po staletí mongolskými pastevci využívána pro výrobu oděvů.  Je mimořádně jemná a zároveň pevná a velmi elastická. Je lehká a díky silné vrstvě lanolinu, kterým je vlákno vlny obaleno, odpuzuje prach a pachy. Navíc je vlákno duté a proto má také vynikající termoizolační vlastnosti. Oblečení z tohoto materiálu vás zkrátka skvěle zahřeje v zimě a v létě ochrání před spalujícím sluncem, tedy v případě, že si je oblečete na výlet do pouště.


Camel wool is an unique fabric and it is used for many hundreds years for making garments by Mongolian shepards. It is very soft fabric but at the same time it is very durable and elastic. It is very light and thanks to Lanolin which covers all the wool fibers it does not absorb the smell or a dust. The fibre is hollow so it has a very good term insulation. Shortly, in winter it makes you warm and in summer it cools you down. Imagine that this kind of camel lives in a horrible weather condition from -30 degrees in winter up to +50 degrees in summer. That should be a nice proof.


 Vesta je lehká a poměrně tenká, takže se v chladných dnech dobře hodí například jako vrstva pod bundu nebo kabát a ve dnech, kdy se trochu oteplí, se dá nosit "jen tak" přes tričko s dlouhým rukávem nebo košili. Díky své přírodní "velbloudí" barvě se skvěle hodí ke každému denimovému kousku a vlastně ke každému odstínu naší oblíbené modré.

Vest is very light and quite thin so you can use it like a layer under the coat but in spring you can wear it over the tee-shirt or a shirt. The natural color goes very well with all the denim garments.





Kromě vesty u nás v obchodě najdete také ponožky z velbloudí vlny od mongolského výrobce, které výborně odvádějí pot a díky unikátním vlastnostem tohoto materiálu nikdy nenačichnou. Ponožky jsou (zatím) k mání ve dvou barevných kombinacích.

We also have a couple of socks made out of camel wool from another Mongolian producer. They can absorb very well all the wetness and because it is a camel wool, they never smell. Very useful at some situations, long trips....



Žádné komentáře:

Okomentovat