pátek 13. září 2013

Music Friday - Residual Echoes



Residual Echoes je projekt chlapíka z Kalifornie, který se jmenuje Alan Payne a na každou desku, resp. v každém období vývoje se obklopuje jinou partou lidí. To má samozřejmě velký vliv na zvuk i celkové pojetí hudby, kterou Residual Echoes produkují.




4.července je pro některé Američany důležité datum, pro něktré neznamená vůbec nic, ale pro Adama je to datum, kdy v roce 2003 odehráli Residual Echoes svůj první koncert. Stalo se tak po dvou týdnech zkoušení, takže koncert byl jistě zajímavý. RE pak hráli ještě několikrát v tomto malém domku (The Cube) v městečku Santa Cruz. Santa Cruz je, mimochodem, známo jako město masových vrahů. Zda to má na RE nějaký vliv, se můžeme jen domnívat, popř. se přesvědčit v úterý 17.9.2013 na pražské Sedmičce. Nás to určitě zajímá už jen z toho důvodu, že RE jsou poprvé ve své desetileté historii na turné po Evropě.




Mezi hudební vlivy, které Adam vyjmeoval v jednom rozhovoru můžeme najít stejnou všehochuť jako na jeho deskách: Brian Eno, Beatles, Ramones, Black Flag, Hawkind, Velvet Underground, ale také ostrovní shoe-gaze a nelze zapomenout na Stoogees. Takže v kostce zajímavá hudba posledních 50 let..



Pokud byste chtěli zjistit jak široký je záběr RE, podívejte se na jejich Bandcamp. Je zde přehršel materiálů ze všech tvůrčích období kapely. Jako velký kontrast bychom doporučili např.desku California a třeba Dead Head. Lze jistě najít společné prvky, ale celkově jsou desky tak odlišné jak je to jen možné. I to nás naplňuje zvědavostí a těšíme se co Adam se svými souputniky předvede naživo.



Zapiš si a přijď: Klub 007, Praha, 17.9.2013, předkapelou je "drsný garážový folk" Unkilled Worker Machine. To vše pod taktovkou TJ Praha !!


Žádné komentáře:

Okomentovat