pátek 18. října 2013

Music Friday 18.10.2013 - Palehorse


Cestou hlukové transformace se vydala smečka londýňanů už před 13 lety. Sestava se v průběhu let měnila, nadšení pro šílený noise porcovaný zkreslenou basovou linkou zůstal. A protože v živé paměti zůstává výplachový sedmičkový set Trencher z dubna 2007, kdy pekelný casio-grind-core rozšmelcoval na padrť představy publika o písňových strukturách, potěší fakt, že jako poslední akvizice Palehorse posílil tahoun Mark Dicker. Ten svojí šílenou vizi rozvíjí dál, jen ho už neobklopují hystericky třeštící nájezdy zběsilé rytmické sekce, ale spíš ho polyká sludgeově se valící aura spolubojovníků v nástrojích.



Aktuální deska Harm Starts Here(2013) podává důkaz, že obskurní zvuk psychopatických fanoušků noisů není jen reliktem minulosti, kdy v polovině 90. let vládli Today Is The Day nebo Man Is The Bastard. Dokonale valící se duo bas, kolapsující bicí a nepopsatelný hrdelní projev evokují předpeklí anebo alespoň hodně pomalé martyrium. Delirický stav hudby však funguje trochu jako katalyzátor pocitů, je v tom více opravdového než přílišně uměleckých eskapádách současné shockwave generace (výjimku tvoří třeba mladá česká parta DROM). Ben, John, Nikolai, James a Mark se psychicky obnažují až pod kůži, přesto neztrácejí nadhled a typický britský humor. Důkazem budiž jejich promofotky. Ehm, promofotky...



Hlubší pohled na jejich oficiální stránky způsobí neznalcům kulturní šok. Obaly nosičů nabízející těžko popsatelnou směs new age, náboženských motivů anebo rozmazané fotky nočních ulic. Jde o tezi antihudebního a naprosto nekonečně hlubokého otročení hlukovému hájemství. Prosté řeč převodníku chaosu do strukturovaného bordelu. Palehorse nabízejí víc než pohodovou show, jsou intenzivní a veškerá jejich snaha je v samé podstatě očistná. Jsou otroky vlastní lásky k hluchotě, a jsem si jist, že budou stejně šťastní, když do tohoto, chomoutu pokleknete i vy v neděli 20. října 2013 s kluky z TJ Praha.

Pomoc vám v tom může i předkapela, kterou nelze z pohledu dlouholetého AmRep fanouška nemilovat, totiž Lyssa.


~Job~

Žádné komentáře:

Okomentovat