pondělí 3. února 2014

National Athletic Goods - Made In Canada II.


for English version, please see bellow

National Athletic Goods (NAG) je značka z kanadského Vancouveru, která má stejného zakladatele jako Homespun Knitwear, o kterých jsme psali ZDE. Na rozdíl od Homespun Knitwear, která je zaměřena jen a pouze na tradiční mužské "prádlo" z přelomu 19. a 20.století, je NAG zaměřen na jinou dobu a jiný typ oblečení. Jak název napovídá, jedná se oblečení sportovní. Sportovní v duchu své doby, to jest odbdobí zhruba 30. až 60. let 20.století. Opět tedy velmi úzký segment, ve kterém jsou ale mikiny NAG nejlepší. Střihy jsou samozřejmě klasické, poplatné době svého vzniku, ale použitý materiál je opravdu nevídané kvality.



Stejně jako u značky Homespun, i v NAG jejich zakladatel Darrin využívá své dvacetileté zkušenosti s vintage kousky tradičních značek sportovního oblečení jako jsou Russel, Champion a další méně známé firmy.



Stejně jako v případě Homespun, i pro NAG se vyrabí materiál na zakázku v Japonsku, protože asi pouze tam jsou schopni finální produkt přiblížit tomu, co se vyrábělo mezi v polovině 20.století v USA. Kompletace mikin a triček probíhá v Kanadě.



National Athletic Goods prodává své zboží v několika obchodech na světě a my jsme rádi, že jsme v takto vybrané společnosti. Kolekci NAG můžete vidět ZDE. Spolu s NAG prišlo i nové zboží Homespun Knitwear, které bezesporu také stojí za prohlédnutí!



National Athletic Goods (NAG) is based in Canadian Vancouver, and yes, it is a sister company of Homespun Knitwear, which we have written about a few weeks back. NAG is focused on another segment, but again, what they do is undoubtedly on of the best you can get. We are very proud that we carry NAG together with only few shops around the world. You can have a look on the collection HERE. Together with NAG we have got a new collection of Homespun Knitwear. We recommend to check it HERE!



Now, let Darrin explain why NAG was created:

"National Athletic Goods is inspired by my love of 1940s ~ 60s American Gym wear. I've collected old sweatshirts & t-shirts from American makers like Russell, Champion, Spruce Mayo & other less know brands for about 20 yrs. Before I began to design & produce menswear in 1998 my business for most of the 1990s was primarily collecting vintage clothing from all across North  America & selling it in bulk to vintage shops in Japan & California from a small warehouse in Vancouver. 




Our knit jerseys, french terry & fleece are specially made for us by mills in Japan that we've developed relationships with over the years. The key is starting with the right yarns which are still produced in Japan & similar to the mock twist melange yarns used in the USA during the 1940s ~ 60s. From there we stick to fairly basic vintage gym wear styles & focus on executing their production to the highest standards possible here in Canada. "


2 komentáře: