pondělí 21. dubna 2014

Midori x Nigel Cabourn 2nd Edition



Koncem léta 2013 se u nás v obchodě mihlo pár kusů oblíbených zápisníků Midori, které byly vytvořeny v kolaboraci s věhlasným Nigel Cabournem. Ty byly tak rychle pryč, že jsme jaksi ani neměli důvod o těchto psát na blog. O tomto velmi zajímavém pánovi jsme psali nedávno v souvislosti s edicí speciálních triček bretaňských Armor Lux. Více se můžete dočíst ZDE.

Last summer we had on stock a couple of pieces of Midori notebooks made in collaboration with famous Nigel Cabourn. They went so fast that we sold them before we were able to write an article on blog. A few weeks ago we received another collaboration product of Nigel Cabour, that time together with Bretons Armor Lux. You can read more HERE.


Nyní máme skladem několik kusů nové edice Midori vytvořených ve spolupráci opět s Nigel Cabournem. Jedná se o menší formát, tzn. Traveler ' Notebook Passport Size. Nigel přišel ke stolu opět s pár nápady a výsledkem je  Midori x Nigel Cabourn Army 2nd edition Traveler's Notebook.
Na černých kožených deskách je vyraženo logo "broad arrow", což je znak, který má svůj původ v britské armádě. Toto logo Nigel Cabourn používá i na některých dalších svých výrobcích (např. kravaty, tašky) nebo např. na botách vyrobených ve spolupráci s kanadskými Viberg. Stejné logo je vyraženo i na držáku na tužku. Tužka ve tvaru nábojnice, která je standartně mosazná, je nyní v matné černé. Součástí sady je sešit čtverečkovaného papíru.



Now we have 2nd edition of collaboration between Midori and Nigel Cabourn. It is again the smaller format of Midori notebook (Passport size) called Midori x Nigel Cabourn Army 2nd edition Traveler's Notebook and there is something what Nigel brought to the table: on the black lether cover you can see the "broad arrow" logo which is a symbol used by British Army back in the days. It can be seen on more products by Nigel Cabourn (ties, bags) but also on some othe collaboration projects (eg. with Viberg). You can see "broad arrow" also on the pen holder. The Midori pen which normally comes in natural brass color is now coated in matt black. There is grid paper filling included.



Tento výjmečný zapisník s puncem Nigela Cabourna je vyroben ve velmi limitovaném množství a mimo Japonsko je v prodeji pouze 50 kusů a jsme jedním ze 4 míst, kde se dá notes koupit. Máme jich opravdu jen několik málo kusů. Koupit můžete buď osobně u nás v obchodě nebo ZDE.

This special notebook with a touch of Nigel Cabourn is made in strictly limited amounts. There are only 50 pieces available outside of Japan. We are very proud that we are one of four (4!) retailers where you can buy it. Don't think about that very long, there are really just a few pieces. You can buy it in our store or HERE.





Kromě výše zmíněného zápisníku máme ještě jednu novinku od Midori. Jedná se o malý poznámkový bloček do kapsy WM Ring Memo Grain Light Brown. Jedná se o kroužkový bloček o velikosti 140 x 76 mm s deskami z recyklované kůže. Polovina bloku jsou linkované listy, druhá půlka pak čistý, nebělený papír. O kvalitě papíru od Midori si netroufá nikdo polemizovat a i my máme od některých našich zákazníků zpětnou vazbu, že tento papír je velmi kvalitní a velmi vhodný i pro fajnšmekry píšící plnícími pery. Kožené desky jsou vyrobeny ve Španělsku firmou Grain a celý notýsek lze zajistit dvěma gumičkami. Pokud si bláhově myslíte, že psaní na papír už není in, zkuste začít třeba s tímto malým zápisníkem.




Beside above mentioned Traveler's notebook we have another brand new product on stock. It is a small notebook WM Ring Memo Grain Light Brown which can fit in every pocket. It is spiral bound notebook sized 140x76 mm with a recycled leather cover. This leather cover is made in Spain by the Grain company. Half of the notebook (50 pages) contains white ruled paper and the other half is made of signature cream Midori paper. There is no doubt about the quality of Midori paper and we have some very positive feedback from our customers, connoisseurs using fountain pens with their Midori. If you still think that the writing on the paper is out then you should definitely try this practical paper friend.





Žádné komentáře:

Okomentovat