pondělí 7. dubna 2014

Music Friday 7.4.2014 : Pontiak



Vždy přínosná spolupráce Silver Rocket: silver-rocket.org a TJ Praha: tjpraha.cz nese další plody. A v tomto případě opět lahůdku. Nechceme čekat až do pátku a proto máme Music Friday již dnes. 

PONTIAK (USA, Thrill Jockey)
support: KURAC (CZ)
16. dubna 2014
Praha – Klub 007 Strahov

Bratři Van, Jennings a Lain jsou tři předčasně plešatějící borci, který žijou na farmách ve Virginii, pěstujou zeleninu, vaří vlastní pivo a od roku 2004 hrajou v kapele, kterou pojmenovali Pontiak. Psychedelii, heavy riffy, jednoduchost a syrovost – všechno tohle a ještě spoustu dalších atributů ROCKOVÝ muziky do sebe Pontiak nasáli doslova jako houba. Jejich nový album „Innocence“ (vyšlo jako obvykle u Thrill Jockey) je strhující jízdou bez jedinýho slabšího místa: na zvuku kapely je takřka hmatatelný, že její členové jsou sourozenci – souhra bratří Carneyů jde za hranice muziky, tohle je společnej ŽIVOT se vším všudy!
Pokud by jeden z nás v kapele skončil, Pontiak by to zabalili taky,“ říká na tohle téma Van Carney. „A jestli někdy máme ponorku? Vůbec ne. Snažíme se k věcem přistupovat pozitivně, jsme pravej opak dekadentního rockovýho přístupu. Ať už je to hudba, vaření piva nebo obdělávání půdy,“ dodává. Koncerty Pontiak jsou neopakovatelný, muzika maká na mimosmyslový úrovni, a z bratří Carneyů je cejtit zaujetí a radost. Bezpochyby jedna z nejzajímavějších kapel široko daleko, která si na nic nehraje a dělá „jen“ to, k čemu byla přírodou předurčená. Přijďte se podívat, Pontiak v Česku hrajou víc koncertů, v Praze se na 007 představí 16. dubna (tam rozhodně chybět nebudeme!), předkapelou budou Slezani Kurac a koncert pořádá Silver Rocket + Turbojugend Praha.

(text převzat od ÚV SSR)




Silver Rocket: silver-rocket.org

TJ Praha: tjpraha.cz

Pontiak v Česku:
15. dubna – Plzeň
16. dubna – Praha
17. dubna – Brno
18. dubna – Broumov
19. dubna – Břeclav
21. dubna – Ústí nad Labem



Žádné komentáře:

Okomentovat