neděle 18. května 2014

3sixteen News Spring 2014



Na první pohled nenápadné, ale zato velmi kvalitní džíny vyrabí chlápci z 3sixteen. Před necelým rokem jsme přivezli první várku džín a přesvědčili jsme se o jejich kvalitě osobně, stejně jako zákazníci, kteří si je odnesli domů. Psali jsme o nich ZDE. Na trhu nejsou 3sixteen žádnými nováčky, minulý rok v září oslaili 10 let od svého založení. Určitě stojí za přečtení pár informací k jejich výročí na jejich stránkách. Je nám víc než sympatické, že pánům nejsou lhostejní ti, kteří potřebují pomoc druhých.



From the first look there is nothing very special about these jeans, but the very high quality level is what is important here. Almost a year ago we received the first batch of 3sixteen stuff and we were amazed by their quality and the customers who bought them felt the same. We wrote about them HERE. 3sixteen brand is no novice on the denim scene, last September they celebrated the 10th Anniversary. You should check the article about that on the 3sixteen webpage. It is very kind of them that they do care about people which need other people's help.


ST-100x
V naší nabídce přibyly 3 typy džín, které se liší nejen střihem, ale hlavně cenou a použitým materiálem. Společným faktorem všech modelů 3sixteen je materiál vyrobený na zakázku v Kuroki v Japonsku a kompletace džín v USA (až na vyjímku).

Selvedge on the ST-100x

We added three new styles which differ each other not only by the fit, but also by the fabric used and the price, of course. There are a couple of details which are the same for all the models. All the fabric they use is custom woven in Kuroki mills, Okayma, Japan and they are sewn in USA (actually, there is an exception, we discuss that bellow).



Jako vstup do světa 3sixteen by mohly posloužit kalhoty ST-100x, které jsou vyrobeny ze stejného denim jako např. CS-100x, které v nabídce máme. ST-100x jsou kalhoty rovného, nepříliš širokého střihu, vyrobené z japonského na zakázku utkaného 14,5 uncového denimu. Směrem dolů od kolen se ještě trochu zužují. Použitý materiál, který je u 3sixteen stěžejní, je i přes svou váhu velmi příjemný na omak a i pro "začátečníky" v oboru Raw denim jsou tyto džíny skvělou volbou.



ST-100x could be a nice entry point to the 3sixteen world. The fabric used is the same like for CS-100x which we've already had. The fabric is 14,5 oz denim custom woven in Japan. Inside they have very soft feel which can make these jeans very easy to break in also for raw denim beginners . The straight cut with slightly tapered legs is also very universal.


ST-140x

Druhým kusem, už ne tak standartním je typ ST-140x. Narozdíl od relativně měkkého materiálu zmíněného výše je tento 17uncový denim poměrně hrubý a nepodajný. Utkaný je z vláken obarvených indigem, ale útková vlákna nejsou bílá, ale hnědá. Vytváří to na džínách speciální odstín už když jsou nové, ale velmi zajímavé bude pozorovat opotřebení. Známky opotřebení by právě kvůli "hrubosti" denimu měly být relativně rychle vidět. Vzhledem k tomu, že se jedná o úplně nově použitý denim, zatím můžeme jen spekulovat. Střih je poměrně úzký a dole dokonce velmi úzké (na poměry nabídky Denim Heads). Jinak mají všechny znaky společné s ostatními džínami z prodkce 3sixteen:
- materiál vyrobený na zakázku v Kuroki, v Okayamě v Japonsku (stejně jako Momotaro)
- masivní 3mm silná kožená nášivka vzadu od Tanner Goods, která časem nebude světlejší jako denim, ale naopak bude tmavnout až do tmavě medové
- originál knoflíky s logem
- cvočky ze zbojařské oceli
- detail se selvedge proužkem na vnitřní straně poklopce a uvnitř malé páté kapsičky
- zpevněné vnitřní okraje kapes - delší výdrž před prvni opravou
- kapsy z 8uncové tkaniny - opět tedy větší oddolnost proti protržení nebo prošoupání
- nohavice zakončené řetízkovým stehem (chain-stitch) - odkaz na tradiční postupy
- džíny jsou ušity vždy v U.S.A.



The second legs are not so usual. The denim used on ST-140x is quite rough and crunchy comparing to 14,5 flagship fabric mentioned above. The ST-140x jean utilizes a heavyweight 17oz. indigo warp x brown weft selvedge denim which is woven exclusively for 3sixteen by Kuroki Mills. It makes a special hue on the jeans even when they are brand new. We are very looking forward how they will fade and look like after a few months wearing. The cut is a slim fit with a taper from the thigh to the knee, ending with a small leg opening. There are all the details which are in common with other 3sixteen models:
- the fabric custom woven by Kuroki mills in Okayama, Japan (the same area like Momotaro)
- massive 3mm thick leather patch by Tanner Goods. As the denim will get lighter by time, the patch will get darker, to a dark honey brown color
- branded buttons
button fly
chainstitched hem (a detail without practical reason but it was made like that back in the days)
taped pocket bag opening (thus last longer!)
- pocket bags made of 8oz twill - again, last longer

- Made in USA




Třetími džínami jsou 11BSP, což je opravdu těžký kalibr. Od veškeré další produkce se liší tím, že jsou vyrobeny pod značkou 3sixteen+, což je spolupráce 3sixteen s chlapíkem jménem Kiya Babzani . Kiya je majitelem a zakladatelem sítě obchodů Selfedge, které nabízejí jinde těžko dosažitené značky japonských džín a další exkluzivní produkty. Oproti ostatním výše zmíněným džínám jsou tyto ušity přímo v Japonsku a nikoliv v U.S.A. Jiný je také materiál, jedná se o 18uncový denim, který NENÍ sanforizovaný. O tom je sanforizace si můžete přečíst více na našem blogu. Ve zkratce se jedná o materiál, který není ošetřený proti sražení při kontaktu s vodou. V praxi to vypadá tak, že se džíny při prvním vyprání srazí v pase zhruba o jeden palec (jednu velikost) a na délku o cca 5 cm. Zároveň se ale časem a po několika vyprání džíny v pase ustálí na velikosti zhruba o jednu vyšší. Pokud byste potřebovali poradit ohledně výběru správné velikosti, klidně se nás prosím obraťte. Jinak má denim velmi zajímavou strukturu a jsme také velmi zvědavi, jakým způsobem se bude postupně měnit.



The 3rd jeans we have are even more special. The 11BSP differ from the other models because they are produced by 3sixteen+ brand. 3sixteen+ is an ongoing collaborative project between 3sixteen and Self Edge's Kiya Babzani. Taking the Japanese ideology of leaving no detail untouched these two entities have come together to create a line which brings the Japanese otaku of denim and classic American styles to the western world. 3sixteen+ are working closely with small Japanese mills to create new denim and fabrics for these projects.




These jeans are made of 18oz (!!) unsanforized japanese denim, when washed the denim will shrink 1" in the waist and 2" in the length (inseam). Please keep this in mind when choosing your size. The denim will also stretch in the waist up to 1" after approximately 30 wears. If you need any help or advice, please let us know. The denim on these is a little heavier than our average jean coming in at eighteen ounces per square yard. The fabric was woven exactly to their spec in Ibara City (Okayama Prefecture) and was produced on vintage Toyoda looms, the original Japanese vintage denim loom. The fabric is unsanforized, unsinged, and uncalendared. What this means is that the fabric is completely loomstate, it has not been treated in any way after being woven. This results in a denim which has more character when in it's raw state and ages very well over time, giving you great results in terms of that vintage worn-in jean look.


Džíny mají také skryté nýty na zpevnění zadních kapes, což je detail, který se objevuje jen u nejlepších džín na trhu. Zajímavým detailem je také přítomnost zlatých šupinek v selvedge proužku. Kožená nášivka vzadu není od Tanner Goods, ale je japonská, z hovězí usně. Jiné jsou i knoflíky a nýtky (viz foto).



There are also hidden rivets on the backpocket which is a nice detail you can find only on the best jeans on the market. The leather patch is not by Tanner but is made of a thick Japanese cowhide. Also the buttons and rivets are unique (please see the pictures)




Vhodným dopňkem k modrým, šedým i černým džínám jsou pak "obyčejná" bílá nebo černá trika. Materiál je utkán opět na zakázku, pro změnu v Kanadě a trička se šijí ve stejné továrně jako džíny, tzn. v San Francisku v Kalifornii. Jedná se o poctivý 9 uncový materiál. Obruba u krku je provedena trojitým stehem a díky tomu se nikdy nevytáhne ani po dlouhé době.



For completing a nice outfit you can have also heavy weight white or black t-shirt, currently only in off white color. The robust 9oz jersey fabric is custom woven in Canada and tees are cut and sewn in the same factory where the jeans are made. San Francisco, California. The tees feature a triple- needle , overstitched and never-sag collar which will stay tight over the years.



Za dobu své existence 3sixteen spolupracovali na různých projektech se značkami, jenž nám jsou sympatické, jako třeba kanadští Viberg (i my máme také  svůj Denim Heads model!), Tanner Goods nebo Converse. Určitě stojí minimálně za podívání.

There were plenty of collaboration project 3sixteen did with their friends. Viberg (we have a special Denim Heads model too!), Tanner Goods or Converse to name a few. They are definitely worth of having a look.


Žádné komentáře:

Okomentovat