středa 2. července 2014

Rooktown - restock



Věci od Rooktown jsou závanem let dávno minulých. Někdy i doslova, kožené prvky nebo kanvas jsou ze 40 nebo 50 let a tudíž leckdy mají onen specifický odér ze sklepů nebo starých skladů. Ale to jistě patří k věci. O filozofii značky Rooktown jsme již psali TADY na našem blogu.


Micke from Rooktown at work (Iron&Denim, Copenhagen)

You can easily feel the soul of the past years when you see, touch or smell Rooktown. Yes, also smell, because the bags are made of the fabric from 1940s or 1950s and such have that specific smell of the old cellars or warehouses. But it fits to the image of the brand, no doubt. About the philosophy behind the brand we have written HERE on our blogsite.


Ano, nejsou to věci pro každého, jak svým vzhledem, tak asi i cenou, ale nebavíme se zde o masové produkci z bezejmenných materiálů. Jedná se o ručně komletované nebo jinak upravované kusy. Každý kus je tak díky stáří svých komponentů originál a my již víme, že své kupce si vždy parádní Rooktown věci najdou.

OK, Rooktown products are not for everyone, neither by design nor the price, but we are not talking here about some mass production of nameless factories. All the nice things coming out from Rooktown are hand-made or re-vived pieces. Every single piece is different thanks to the age of the fabric and their diversities. We already know that each of those original and unique pieces is sooner or later found by his/her new excited owner.

40s Tote Bag

Máme opět v nabídce několik věcí již nám známých, jako je Tote Bag z materiálů ze 40 let, náramky nebo kožené popruhy, které tak skvěle doplňují vlněné deky Indigofera Prima Blankets.

We restocked a couple of popular pieces, like a 40s Tote Bag, bracelets or 40s Blanket Leach which goes really well with Indigofera Prima Blankets.

Blanket Leach


Výše zmíněný náramek získal společnost v poměrně masivním náramku novém, který nejen, že je široký 5,5 cm, ale je vyroben opět ze zhruba 70 let staré usně, která je asi 4 mm silná. To je opravdu nepřehlédnutelný masivní kus!



Those mentioned bracelets have now a bigger brother in our offer. This new bracelet is wide 5,5 cm but it is also pretty thick: circa 4 mm. That means this is a really massive bracelet. And, obviously, it is made of the lether from 1940s!



Zbrusu novým typem tašky je již na první pohled skvělý Rider Bag. Stejně jako vyprodaný velký Rooktown Navy Back Sack nebo menší, ale stále objemný 50s Navy Bag, i Rider Bag je vyroben z deadstock tmavomodrého kanvasu od švédské maríny z 50 let. Kožené přezky a popruhy mohly být vyrobeny někdy mezi 20 a 40 lety minulého století. Stejně tak i bílá lněná kapsa uvnitř tašky, do které se vejde třeba 13" laptop nebo iPad. Některé materiály jsou téměř 100 let staré, ale to jim vůbec neubírá na funkčnosti. Naopak, na kráse, dle našeho názoru, jim století používání jistě prospělo. Taška může být zapnuta ve dvou polohách podle toho jak velký "náklad" v ní povezete (resp. ponesete). To, že se nejedná o tašku pouze pro motorkáře, je asi nasnadě.



A brand new type of the bag is an amazingly looking Rider Bag. It is based on the same fabric (50s deadstock canvas from Swedish navy) like the big Navy Back sack, which is recently sold out. From the same fabric we have a bit smaller, but still quite big 1950s Navy Bag (we still have some on stock). The leather straps and trims are supposed to be from 1920s to 1940s. From the same time (or maybe older) there is a white linen fabric pocket inside with a screen-printed Rooktown logo. 13" laptop or iPad can easily fit in. As you can see, some of the material used are almost one century old, which does not mean any handicap on their functionality. On the other hand, this aged look adds certain beauty to these bags. Double folded closing based on how big load you put to your bag, is a nice feature too. It is probably not necessary to explain that the Rider Bag can be used not only by motorcycle riders



Poslední lahůdkou je pak triko, které bylo vyrobeno někdy v 60 letech, na které bylo ručně sítotiskem naneseno logo Rooktown. Můžeme potvrdit, že bavlna, ze které je triko vyrobeno je opravdu jiná, než jsou dnes všichni zvyklí. A asi není asi potřeba dodávat, že díky své filozofii jsou všechny věci od Rooktown vyráběny v omezených sériích.



The last but not least is a white cotton Tee made in 1960s. There is a Rooktown logo screenprinted by hand. The touch of this cotton feels really different than nowadays cotton tees. And, yes, all the Rooktown products are made in quite small series!



Nic od Rooktown není vůbec levné pokud tedy takto relativní popis můžeme použít. Za své peníze však získáte:

- něco, co nemá nikdo jiný na světě, protože každý kus je originál
- něco, co je vyrobené ve Švédsku, což je něco co mimo Skandinávii není běžně k vidění
- něco, co funguje bezchybně i po 70.letech
- něco, co vydrží ještě velmi velmi dlouho
- něco, co prostě vypadá díky své jednoduchosti zatraceně dobře



If we could talk a bit relatively, there is nothing cheap in Rooktown line but you will get:

- something what nobody else has because every single piece is an original
- something what is "Made In Sweden". You can't see that often outside of Scandinavia
- something what works perfectly even after 70 years
- something what will last very long
- something what looks thanks to its simplicity so cool




Žádné komentáře:

Okomentovat