pondělí 30. dubna 2012

P.A.P. Sweden - nová značka na českém trhu


PAP je novým přírůstkem ve stále se rozšiřujícím portfoliu Concept Store Qubus x Denim Heads. S ostatními značkami má společný nejenom parádní vzhled (což může být poněkud subjektivní faktor), ale také praktičnost a hlavně to, že věci od PAP jsou z takových materiálů, že vydrží velmi, velmi dlouho. Navíc u nich (stejně jako u džín nebo kožených bot Red Wing nebo Tricker's) dochází k tomu, že vypadají stále lépe a opotřebení odráží osobnost majitele a jeho životní styl.






PAP je zkratkou Product And Philosophy a jeho duchovním otcen je Ulf Pyk, švédský designer. Důvodem pro vznik tohoto projektu byla Ulfova chuť spojovat to nejlepší ze starého a nového. Může to znít trochu jako klišé, ale např. kombinace nejnovějšího iPhone 4S a ručně vyrobeného koženého obalu je přesně to, o co tu běží. Dle Ulfových slov jde o potřebný dotyk přírody v naší přetechnizované době.






Veškerá kůže je jen ze švédských, popř. nejlepších italských zdrojů. Zpracovávají ji šikovní švědští řemeslníci z provincie Småland tradičními starými postupy. Cílem je dosáhnout toho, aby kůže byla natolik kvalitní aby vydržela každodenní používání. Jedině tak mohou vyniknout změny, které jsou právě u kůže tak ojedinělé. V tomto ohledu snese srovnáni snad pouze s denimem. Kůži pak v některých případech doplňují solidní poctivé mosazné prvky.


Subtilní, ale velmi pěkná peněženka



V nabídce Qubus x Denim Heads máme prozatím již výše zmíněné pouzdra na iPhony, obaly na laptopy a peněženky. Zajímavostí je i kožený obal na iPhone v kombinaci s peněženkou.


Do pěneženky se (byť s obtížemi) vejde i krásný velký český občanský průkaz


Novinkou v nabídce PAP Sweden je i plsť, se kterou Ulf vytváří stejně praktické věcí jako z kůže. Plsť bývala velmi oblíbeným materiálem při výrobě klobouku, později i např. podlahových krytin. Je velmi odolná, ale je o dost levnější než kůže.



S plstěným obalem máte jistotu, že budete velmi originální









Žádné komentáře:

Okomentovat