pátek 8. června 2012

Goorin Bros. - Bold Hatmakers

Oproti jiným značkám, které v Denim Heads nabízíme, nejsou čepice a klobouky Goorin Brothers na českém trhu úplně neznámé, nicméně svou historií, přístupem a hlavně kvalitou velmi snadno zapadá do našeho portfolia. Již roce 1895 prodal Cassel Goorin svůj první klobouk z koňské bryčky v Pittsburgu. V rodinné tradici dále pokračovali Casselovi synové, bratři Goorinové, kteří přesunuli v roce 1949 firmu na západ, do San Franciska. I dnes je podnik stále veden jedním z potomků starého Cassela, jeho pravnukem. Koncept zůstal stále stejný, řemeslné zpracování a originální design, který je inspirován nejen rozrostlou uměleckou komunitou v San Francisku. Casselův odkaz lze nalézt v každém detailu.




Neznamená to však, že jsou Goorin Brothers podnikem, který pouze těží ze své bohaté minulosti, naopak sledují a ovlivňují vše, co se kolem nich děje. To se nám samozřejmě moc líbí. O čem konkrétně se zde mluví se přesvěčte sami třeba na jejich blogu.

Foto z archívu Goorin Bros. Ovšem dle nás je i dnes takováto čepice více než vhodná  třeba na golf.


Za časů starého pána se klobouky upravovaly přesně dle potřeb zákazníků a tudíž byl každý klobouk jedinečný. Každý klobouk měl také svou unikátní krabici na míru. To bohužel již neplatí, ale kvalitní jsou stále. S čepicemi od Goorin Bros. máme již mnohaleté zkušenosti a můžeme potvrdit, že vydrží i každodenní nošení a občasné praní (neplatí pro slaměnné klobouky, víme?)

Tommy Lee měl z kloboku opravdu velkou radost

Klobouky i čepice jsou téměř vždy ve 4 velikostech (S, M, L, XL), takže se dá říci, že máme pokrývku na každou hlavu a rozhodně neplatí, že je to zboží pouze pro pány.

I Paris Hilton si vybrala svůj klobouk u Goorin Bros.

Rozhodně se s čepicemi či klobouky můžete potkávat v příštích Fashion Monday anebo si je můžete zkusit osobně v Concept Store Qubus x Denim Heads.


Pro nás je i radost pracovat s takovými lidmi. Pro zajímavost: fotka je z ledna 2012 z Berlína!






Žádné komentáře:

Okomentovat