neděle 24. června 2012

Ijin Material - always something extra



O Ijin Material jsme již psali párkrát, vždy za doprovodu slov: výjimečný, úlet, originální atd. To si můžete přečíst všechno tady, tady a tady. Takže abychom se příliš neopakovali (i když to v případě Ijin Material nelze), přejděmež k tomu, co k nám od mistra Phila Gosse přišlo nyní.

Doplnili jsme zásoby velmi oblíbených (a také vždy rychle vyprodaných) Backstrap Tailor s velmi originálním (ano, zase to slovo) střihem a speciálním materiálem pro vnitřní části džín. Kalhoty si můžete prohlédnout zde.

Některé aspekty tohoto zvláštního střihu jsou vidět i na této foto z Fashion Monday


A zpracování a detaily jsou vidět dobře třeba zde

Také jsme opět doplnili "námořnické" šestikapsové Selwyn Six Marine. Za zmínku stojí i zvláštní materiál, ze kterého jsou džíny vyrobeny: italský Double tram soft selvedge, který si navrhl Phil Ijin pro své potřeby. Bohužel jsou tyto kalhoty jako  poslední ke koupi a další se dle našich informací vyrábět nebudou.

Šestá kapsa, selvage okraj a indigem barvená niť

Double tram line soft selvage


Máme nyní i pár (doslova) dva kusy zatím nejdražších kalhot od Ijin Material. Jedná se o Rapp 16 Sasoku Six. Mají "wrap" střih, díky kterému jsou dosti odlišné od džín klasických. Další detaily: 13uncový japonský Kuroki denim se stříbrným nádechem, všechny kapsy jsou našité zrcadlově obráceně, kožená našivka není našit na straně, ale upostřed a k tomu všemu jsou některé části sešity fialovou nití. I v tomto případě se jedná o limitovanou sérii, která je nyní také vyprodána (kromě posledních 2 kusů u nás).

Vnější šev končí na stehně a dále nepokračuje? Proč ne...

Stříbřitý japonský denim a fialové detaily. Nemůžeme si pomoci, ale TOTO je prostě originální.


Oproti tomu kalhoty Symon jsou novým typem. Jedná se o poměrně úzký a dosti elegantní střih kalhot s vertikálně umístěnými kapsami, červenými nitěmi provedenými "cvočky" a netypickým tvarem zadních kapes. Jsou vyrobeny z indigo-černého 14uncového denimu a jsou sešity nitěmi v barvě indigo (tzn. barva z nich se bude odírat podobně jako džínoviny).

Střih je vlastně velmi úzký, obzvláště ve spodní části nohavic.

Ijinův Půlpanák, indigo nitě, červené "cvočky" a "usmívající" se zadní kapsy


Posledním typem jsou džíny typu Backstrap, se střihem typickým pro Ijin, nyní však ve velmi pěkném a přirozeném seprání Ibou. Seprání je provedeno ručně zručnými italskými řemeslníky. Opotřebení, byť umělé, působí velmi realistickým dojmem.

Ijin Man - Honza

Nejsme velcí příznivci sepraného denimu, ale toto vypadá opravdu skvěle.

Pokud bychom měli tuto várku od Ijin Material shrnout, tak se jedná o džíny, které jsou vyrobeny ze specifických materiálů, s velmi originálními střihy a není mnoho obchodů na světě, kde by tyto skvosty byly ke koupi. Jsme naližitě pyšní na to, že právě v Denim Heads je nabídka tak široká. Přijďte se přesvědčit o Ijin kvalitách kdykoliv do Concept Store Qubus x Denim Heads a nejlépe ve čtvrtek 28.6. ma naše první výročí kam jste všichni zváni.




Žádné komentáře:

Okomentovat