neděle 14. října 2012

Levi's Vintage Clothing - trička a košile


Při prvním výročí otevření Concept Qubus x Denim Heads na Vás kromě výtečné kapely Reverend Elvis and The Undead Syncopators čekaly také džíny z kolekce Levi's Vintage Clothing. Jednalo se výhradně o "pětsetjedničky" v nesepraném stavu a zcela oprávněně o ně byl mezi Vámi zájem. Proto jsme se rozhodli obnovit skladové zásoby všech těchto džín a vybrali jsme také několik kousků z jinak velmi rozsáhlé kolekce LVC pro tuto sezónu.

Certifikát na zadní kapse pětsetjedniček z roku 1966.


Celá produkce Levi's Vintage Clothing je založena na faktu, že každý výrobek je přesnou kopií svého vzoru z minulosti. U Levi's Vintage Clothing mají obrovský archív, takže je z čeho čerpat. Pro tuto sezónu jsou jedním z témat motorkáři z období od konce 40.let do počátku let 60.tých. Nepopiratelným vzorem pro tisíce mladíku té doby byl Marlon Brando po svém hereckém výkonu ve filmu Wild One (psali jsme o něm např.zde). K ohrnutým džínám Levi's 501 patřila kromě kožených bund a vysokých bot i jednoduchá bavlněná trička, která v té době nebyla zdaleka tak běžná na každodenní nošení jak je tomu dnes. Trika se pak vylepšovaly různými tematickými vzory a par takto autentických triček máme nyní v nabídce i my. Jsou propracována do nejmenších detailů včetně cedulek, typu sešití a "nemoderních" barev použitých na design.

Nápis je odkazem na tradici 50.let, kdy dával kněz požehnání motorkářům před plánovanou dlouhou a téměř vždy strastiplnou cestu.

Bohužel se nám (zatím) nepodařilo zjistit, jaký borec jezdil s tímto číslem (pozn. jedná se o jiné tričko, než "požehnané" výše zmíněné.

Annual Gypsy Tour je amatérský závod motocyklů s tradicí od roku 1917. Název Gypsy je odkazem k nutnosti urazit velké vzdálenosti cestou na závod (sraz). Motorkáři spali cestou ve stanech okolo ohnišť, což v té době kromě Hollywoodu byla doména práve kočujících cikánů.
Have fun - see ya at finish, v roce 1954 byl závod na 100 mil jistě velkou švandou.
Materiál, design i přišití cedulky je poplatné době svého vzoru.
Pro změnu počátkem 70.let je inspirováno toto baseballové triko s polodlouhým rukávem (raglán),  ovšem trochu vylepšené je o vyšislý design na hrudi.

Cedulka přesně podle své historické předlohy.
Počátkem 60.let vylepšili u Levi'su jednoduché bíle triko duhovým efektem. Barevné kombinace  se mění v každé LVC kolekci. Aktuální se nazývá (bůhvíproč) Pirate Black.

Kapsička na hrudi, dnes ne úplně obvyklá věc.
Všechna trička i džíny můžete vidět a vyzkoušet v našem obchodě Concept Qubus x Denim Heads v Rámové 3 nebo v e-shopu.

Jediným zástupcem košil v aktuální kolekci, kterého jsme zvolili je košile Shorthorn Shirt Blanket Stripe. Je zajímavá tím, že v padesátých letech byla většina flanelových košil kostkovaných a tato je pruhovaná. Důvodem bylo použití stejného designu (i materiálu), jaký se používal např. pro podšívky do džínových bund. V naší nabídce je např. parádní vestička Floyd Vest z nové kolekce švédských denimových bohů Indigofera Prima Jeans, která ma podšívku řešenou podobným materiálem (Indigofera používá nekompromisně jen nejlepší materiál z Japonska).

Považujeme to za velmi zdařilou barevnou kombinaci
Poctivě odvedená práce, to se v dnešní době začíná vyplácet.















Žádné komentáře:

Okomentovat