úterý 28. května 2013

Inventory Magazine No.8




Zhruba před rokem a půl jsme kromě jiných časopisů psali o magazínu Inventory. V době kdy jsme psali o č.4 bylo již na trhu i č.5 a my nyní máme u nás v obchodě i číslo 6 a 7 a navíc, a to je to nedůležitější: máme v prodeji aktuální vydání pro jaro/léto 2013, č.8. Kvalita nijak neklesá, rozhodně naopak a roste počet stran (č.6 zhruba 180 stran a č.7 a 8 už 200) velmi kvalitního čtiva. Za své peníze dostate tedy jedinečné čtení na různá temata, nápadité fotografie a to vše vyvedené ve střídmém, ale o to působivějším designu.

Circa 18 moths ago we have written about the Inventory Magazine on our blog. At that time we wrote about No. 4, No.5 was already out and since then we collected all the other issues (6 and 7) and what is the most important information for you: now we have No.8 and we sell it in our store. The quality is not going down but directly the opposite way, it is getting better and better (also thicker and thicker). For your money you can have a lot of inspirational reading about different people or things, cool photos and all is printed in a simple but very nice and decent layout.



Věnujme se ale aktuálnímu vydání č.8. Inventory magazine vychází stále pouze 2 krát ročně, toto vydání je pro jaro a léto 2013. Tradiční dvě možnosti tváří na obálce zůstavají i nyní. V naší verzi je to Keizo Shimizu, který stojí za značkou Nepenthes. Společnost Nepenthes (česky Láčkovka) vznikla nejprve jako importér vintage oblečení do Japonska, záhy si však pod její hlavičkou začly vznikat značky jako Needles, Sonic Lab nebo pak také celkem slavné Engineered Garments. V rozhovoru s Keizem se dočtete, jakým způsobem kdysi "lovili" oblečení po celých Státech, se Zlatými stránkami v ruce, protože se to všechno odehrávalo v době dávno před internetem...



Druhým chlapíkem na obálce může být Mark Borthwick, což je původem britský fotograf nyní žijící v New Yorku. Rozsáhlý rozhovor je plný otázek a odpovědí nejen na téma fotografie, ale i nemožnosti dosáhnout dokonalosti. Zkrátka inspirativní rozhovor s velmi zajímavým chlápkem, který fotil již pře drahnou dobou pro The Face, i-D a podobně zásadní magazíny.



Po prvním zběžném prolistování nás zaujal článek o Cone Mills, což je legendární továrna na výrobu denimu. Tak legendární, že jsme o nich psali již před dvěma lety. Opět článek plný informací, o kterých jsme nikdy ani neslyšeli. Doporučujeme! Ostatně stejně jako celý magazín. Ke koupi v Concept Qubus x Denim Heads nebo v e-shopu. Vydavatel magazínu a jeho webové stránky ZDE.


INVENTORY
Volume 04 Number 08
Spring-Summer 2013
FEATURES
Gottlund Verlag
Cone Mills
Raif Adelberg
RECOLLECTIONS
Keizo Shimizu
LUMINARIES
Mark Borthwick
FOCUS
Leslie Hewitt
Takashi Kumagai
EDITORIAL
New Compositions by Osma Harvilahti
The Soloist Spring-Summer '13
Illustrated Examples Automobiles
Malibu... by Scott A. Sant'Angelo
Spring-Summer '13 Collections
These Great Isles by James Pearson-Howes
The Life and Times of William Callahan



Žádné komentáře:

Okomentovat