čtvrtek 3. května 2012

Red Wing Shoes - restocked!



V minulých dnech nám přišlo několik krabic od Red Wing Shoes. Obsahem bylo částečně doplnění vyprodaných velikostí bot, které už 8 měsíců jako jediní v Čechách (a vlastně v našem koutě Evropy) oficiálně prodáváme.

Kvalita bot Red Wing je dána precizním zpracováním, ale hlavně materiálem

Pokud jste tedy v minulých týdnech nekoupili vybranou obuv ve Vaší velikosti, máte nyní možnost. U některých typů, jako je např. neklasičtější Moc-Toe 6" Oro-iginal máme nyní skladem jak velmi velké boty (vel.47), tak i malé (od 38). Naskladněny jsou i velikosti od Beckman Cigar Featherstone nebo perka Chelsea Boot.

Moc-Toe 6" je největší klasika od Red Wing


Doplnili jsme také několik nových typů. Zajímavým hybridem je Moc-Toe 6"Beckman z nejkvalitnější Featherstone Black Cherry usně, která je určena jen pro vrcholovou řadu Beckman. Barva je jedinečná a Featherstone usně jsou odolné vůči oděru atd. Lze jej také rozleštit, pak vypadá velmi elegantně.

Barva Black Cherry a solidní podrážka. Garance dlouhé výdrže a elegance

Oblíbenou botu Iron Ranger mamé nyní kromě černé také v barvě Amber Harness, což je solidní kůže (resp.useň) ponechaná v přírodním stavu bez dalšího barvení. Tyto boty jsem si koupil před téměř třemi lety a za tu dobu jsem je opravdu moc nešetřil. Opotřebení je sice viditelné, ale rozhodně nijak nepokazilo vzhled bot. Komfort je samozřejmě nesrovnatelný s tím, jak je bota tvrdá když je úplně nová. Budeme tomuto typu věnovat samostatný článek.

Na kůži Amber Harness jsou sice vidět oděrky, ale na škodu to rozhodně není

Novinkou (nikoliv u Red Wing) v nabídce Denim Heads je také typ Work Chukka, což je typ boty, který má sice všechny vlastnosti ostatních Red Wing, ale je o něco lehčí. Primárně byla tato bota určena pro tesaře a další řemeslníky, kteří pracovali uvnitř budov. Potřebovali tedy něco pohodlného, v čem se dá lézt po štaflích, pracovat v kleče atd. Work Chukka toto všechno splňuje. Kromě tesařů ji ale může nosit každý, obzvláště na jaře či v létě.

Chukkas vypadají skvěle k chinos, ale i ke kraťasům

Kůže Briar Oil Slick a specifická Red Wing bílá podrážka

A jako opravdu letní obuv nabízíme jeden typ tzv. Boat Shoe. Jedná se o botu, která opravdu vychází z obuvi, která musela být lehká, snadno nositelná a neuklouzne ani na mokré palubě. To jsme zatím nemohli vyzkoušet, ale víme, že boty kompletují ručně zruční řemeslníci tradičním způsobem. Způsob šití boty Moccasin pochází od severoamerických Indiánů a je to jeden z nejstarších způsobů kompletace obuvi vůbec. Jako u všech ostatních Red Wings, i zde platí, že bota se za krátký čas zformuje podle Vaší nohy a díky kvalitním materiálům může být Vaším společníkem po velmi dlouhou dobu.

Klasická konstrukce boty. Pamatuji si ji z dětství z NDR...

Narozdíl od "mokasín" z NDR jsou ty to stehy dělané ručně













Žádné komentáře:

Okomentovat